Förlust mot Lindlöven trots bra spel.

Våra killar i Surahammars IF förlorade onsdagskvällens bortamatch i Lindesberg. Lindlöven vann med 3-0. Ett resultat som inte helt speglade matchbilden.

Det var ett revanchsuget A-lag som styrde kosan mot Lindesberg på onsdagseftermiddagen för en match mot Lindlöven i Hockeyettan Västra. Efter premiärförlusten mot Grums (1-5) i lördags så ville killarna visa att man har betydligt mer att ge.

Surahammar började också matchen väldigt bra och dominerade stora delar av den första perioden. Fartfyllt spel, rejäla i närkamperna och flera riktigt bra chanser. Tyvärr saknades den sista skärpan i avsluten och när det kombinerades av en väldigt duktig hemmakeeper i form av Isak Mantler så blev första perioden mållös. Skotten dock i Surafavör 12-10.

Sett till matchbilden så var det lite orättvist när Lindlöven lite drygt två minuter in i andra perioden tog ledningen med 1-0 genom Max Lalander. Spelet böjade sen fram och tillbaka och trots två numerära överlägen lyckade vi inte få hål på Mantler i Lindlövens mål. I slutskedet av andra perioden fick vi en utvisning för ”too many players on the ice” och det var en utvisning som skulle bli kostsam.

För direkt i tredje periodens inledning petade Lindlöven in 2-0 i numerärt överläge genom Alexander Kovalonok. Sura gav dock inte upp och spelade jämnt med hemmalaget och hade stundtals också ett spelövertag både i fem mot fem-spelet men framför allt i de powerplay som Sura fick när Lindlöven drog på sig utvisning efter utvisning. Vid ställningen 2-0 och med sju minuter kvar att spela så tacklade Albin Gunnarsson i Lindlöven en suraspelare mot sargen och fick 5 + 20 minuters utvisning (matchstraff). Där var vi många som hoppades på ett suramål som skulle ha givit en spännande avslutning. Tyvärr lyckades inte våra killar få till det sista i sitt powerplayspel och vi förblev utan utdelning.

Under matchens avslutande minuter så drog Sura (kanske i frustration) på sig två utvisningar och när Lindlöven fick avsluta matchen i spel fem mot tre kom också spiken i Surakistan när André Dahlkvist gjorde 3-0 med 16 sekunder kvar av matchen.

Som supporter är det lätt att misströsta med två förluster på två matcher, men säsongen är lång och killarna har trots två raka förluster stundtals visat upp ett riktigt bra spel. Vi spelar med högt tryck, intensitet och tyngd. Det som saknas så här långt är skärpan i avsluten och spetsen i powerplayspelet. Målvaktsspelet ser fortsatt stabilt ut och segrarna kommer. Det är vi helt övertygade om.

Tränaren Conny Grundström var trots förlusten inte allt för nedslagen efter matchen.

– Vi gör en ganska bra match ändå. Fem mot fem-spelet var absolut ett steg i rätt riktning. Vi ger oss själva chansen men har svårt att göra mål. Vi har som sagt en hel del powerplay som inte resulterade. Jag tycker att vi tar för lång tid på oss att etablera powerplayspelet och få tillräckligt tryck i anfallsxon. Därför blir det lite stressat när vi väl kommer in i zon och ska ställa upp. Där kan vi bli effektivare.

– Det är inte kul att förlora, men vi gör det ändå med flaggan i topp och vi tar med oss det som varit bra och fortsätter jobba på målskyttet. Vi tog nya steg i rätt riktning idag jämfört med i lördags mot Grums, och förhoppningsvis tar vi ytterligare steg i matchen mot Skövde kommande lördag.

Vi önskar grabbarna lycka till i matchen mot Skövde på lördag. Nedsläpp klockan 16.00 i Surahallen. Välkomna

Lindlövens IF – Surahammars IF 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)