Tomhänta hem från Forshaga

Trots en stundtals bra match och ledning med 2-1 en bit in i tredje perioden så orkade vår skadeskjutna trupp inte stå emot i bortamötet mot Forshaga. Hemmalaget vann med 5-3 efter ett makalöst ryck med fem minuter kvar av matchen.

Det var “som vanligt” en tunn och skadedrabbad trupp som satte sig på bussen mot Forshaga för söndagens match i Hockeyettan Västra.

Våra krigare inledde piggt och tog också rättvist ledningen när Marcus Wahlgren petade in sitt tionde mål för säsongen i powerplay efter drygt tio minuters spel. Ett resultat som stod sig perioden ut. I andra perioden böljade spelet fram och tillbaka och det dröjde till periodens elfte minut innan Forshaga kunde kvittera. Även dom i powerplay när Jesper Hedman satt utvisad för en holding.

1-1 stod sig andra perioden ut och när Sura tog ledningen med 2-1 fem minuter in i tredje perioden genom Charlie Hellström så var vi många som började drömma om ett trendbrott för vårt älskade Sura som kämpat i motvind och uppförsbacke sedan september månad. Tyvärr så föll vi tillbaka i gamla synder och Forshaga kunde kvittera till 2-2 bara två minuter efter Hellströms ledningsmål.

Nu blev det nerv i matchen med öppna ytor och halvchanser åt båda håll. Men med fem minuter kvar så hände något som för tankarna till hemmamötet mot just Forshaga (ledning 6-2 till förlust 6-7). Forshaga petade in 3-2 och därefter kom både 4-2 och 5-2. Allt inom loppet av knappt två minuter (!).

Vad som hände där är svårt att svara på men islossningen för hemmalaget kom extremt olägligt och med knappt om tid kvar att spela så var slaget tyvärr förlorat.

Jakob Forslund snyggade till siffrorna något när han i matchens slutskede reducerade till 5-3. Tomhämta fick killarna sätta sig på bussen hemåt och försöka glömma, kurera småskavanker och försöka ladda om inför onsdagens minst sagt tuffa uppgift när Mariestad kommer på besök till Surahallen.

Vi lider med killarna som verkligen gör allt för att med hård träning och positiv inställning försöker hitta ett spel som bär frukt och skördar poäng. Situationen som uppstått sätter verkligen hela föreningen på prov. Det sportsliga är en sak, det ekonomiska en annan.

Därför är det viktigt att vi alla nu sluter upp och visar killarna vårt stöd genom att besöka hemmamatcherna, ge grabbarna en klapp på axeln och några uppmuntrande ord när ni möts på byn eller i ishallen och under matcherna applådera fina prestationer så hoppas jag att vi kan skicka positiva signaler och hjälpa laget att vända en tråkig trend och lyfta i tabellen.

Heja Sura friskt humör – Det är det som susen gör!

Text: Mattias Forsberg