Kan omstarten bli en nystart?

På lördag är det dags igen. ATG Hockeyettan Västra drar igång med vårserien efter någon veckas uppehåll. För Surahammars del hoppas vi att omstarten också skall kunna bli en nystart. Två sena värvningar kanske kan få laget att lyfta.

Det är inga långa stunder med rast och vila för våra kämpar i Surahammars IF. Efter bara någon vecka fritt från träning och matcher så drar allvaret igång igen. Våra krigare inleder vårserien med lördagens hemmamatch mot Malung. En tuff uppgift om man ser till resulaten lagen emellan under hösten. Förlust borta med 2-6 och förlust hemma med 1-4 tyder på att vi måste få försvarsspelet att stämma om vi ska luva dalmasarna på några poäng på lördag eftermiddag.

Hemmalaget har som ni vet trampat i uppförsbacke sedan september månad. Ett på papperet starkt lag med fina kvaliteter fick det inte alls att stämma och hedersamma förluster varvades med riktiga bottennapp. Killarna gjorde dock sitt bästa hela vägen in i mål och det var en olycklig kompination av otur, skador, sjukdomar och lite slarv som gjorde att vi parkerade i botten av tabellen. Men det där är historia nu.

Nu vänder vi blad och startar om på nytt och det känns riktigt bra. Efter säsongsavslutningen borta mot Nyköping så har det rört på sig i laget. Oscar Onsmar och Oliver Nordmark har vänt tillbaka till IFK Arboga, medan vi fått in ett par nya killar. Förutom en del lovande juniorer som tagit för sig ordentligt när chansen givits, så har lagledningen även dammsugit marknaden efter unga, hungriga killar som söker speltid och en möjlighet att hävda sig i Hockeyettan.

Under uppehållet så har två killar belönats med kontrakt i klubben. Det är Jacob Wänström, en 22-årig tvåvägsspelare, fostrad i Teg men med meriter från såväl SK Lejon, Örnsköldsvik och amerikanska juniorligan WSHL. Dessutom har kanadensaren Luis Vlahakis fått sällskap av landsmannen Damien Kulynych (bilden), en 26-årig forward som närmast kommer från Lindefallet i division två. Både Jacob och Damien har varit i Surahammar och visat upp sig, och gjorde då så pass fint intryck att de alltså ansluter till laget omgående för att hjälpa föreningen att klättra i tabellen.

Webredaktionen fick tag på tränaren Conny Grundström för några ord om de senaste veckorna och tankarna inför fortsättningen.

– Vi har kört på ganska hårt innan vi gick på julledighet den 22:a december. Tyvärr har vi varit lite kort om folk på de sista träningarna då flera spelare åkt hem till nära och köra över julen, men vi har gjort det bästa av situationen och de som varit på plats har gjort det bra. Jonathan Karlsson är tillbaka efter en lång frånvaro på grund av en fingerskada och det är viktigt då Jonathan är en duktig back.

– Nu har vi ju tappat en del spelare under senare delen av hösten, spelare som av olika anledningar valt att ge upp. Det känns så klart lite tråkigt måste jag säga, men samtidigt kan vi inte ha spelare som inte är beredda att göra jobbet och ge 100 % för Surahammars IF.

– Höstsäsongen lägger vi nu bakom oss. Den var inte kul. Naturligtvis har skador och sjukdomar påverkat men den största anledningen tycker jag är att vi inte är tillräckligt konsekventa i det vi gör. Där har jag och Daniel ett stort jobb framför oss att försöka få ut max av det vi har. Nu gäller det att inför omstarten se framåt och kriga. Det är absolut inte omöjligt att vända det här och vi har ett bra gäng om vi får allt att stämma. Nu får vi förutom våra duktiga unga juniorer även in två nya killar i Damien och Jacob och det skall bli kul att se hur de kan bidra på vår resa framåt och uppåt.

– Nu är det match mot Malung på lördag och jag hoppas att våra supportrar tror på oss och kommer ner på matcherna och visar oss sitt stöd. Jag är optimistisk och tror på laget inför den fortsättning som börjar i helgen. Nu kör vi! Vägen framåt är uppåt och jag hoppas det är många som vill följa med oss på den resan.

Vi önskar Conny, Daniel och grabbarna i laget stort lycka till i vårserien, och hälsar alla nya killar i laget (Damien, Jacob, juniorerna och eventuella lån) välkomna till oss i Surahammars IF. Vi hoppas att ni skall trivas, och att det skall bli en kul vår tillsammans där vi får se ett lag i harmoni med betydligt fler stolpe in – än stolpe ut.

Surahammar inleder alltså vårserien hemma mot Malung på lördag 28 december klockan 16.00. Välkomna!

Text: Mattias Forsberg