Upp till bevis mot serieledarna

Idag tar våra killar i Surahammars IF emot serieledande Nyköping i ATG Hockeyettan Västra. Kan vi studsa tillbaka efter förlusten mot Linden senast och skaka Nyköping? Ett tätt försvar och skärpa i avsluten blir nyckeln.

På söndagseftermiddagen tar vi emot Nyköping hemma i Surahallen. Klockan 16.00 släpps pucken i en match som kan bli en tuff nöt för våra kämpar. För även om gästerna något överraskande tappade 2-0 mot Linden till förlust med 2-3, så är Nyköping ett mycket starkt lag där en stark skridskoåkning och vassa avslutare kan ställa till det.

Backbristen i hemmalaget är fortsatt svår. Ikväll saknas såväl veteranen Nicklas Larsson som kanadensaren Luis Vlahakis. Vlahakis fick en boarding i matchen mot Linden i måndags och ådrog sig både en hjärnskakning och en lättare knäskada. Nicklas Larsson kämpar fortfarande med sviterna av en ljumskskada och är trots viss förbättring inte riktigt matchklar.

På forwardssidan saknas Conny Strömberg.

Tränaren Conny Grundström har sina tankar klara inför matchen som väntar.

– Vi har fortsatt att jobba med försvars spelet, framförallt att spela med ett högre pucktryck. Spelet med puck är väl där vi skapar våra problem. Det går lite för sakta och vi kör fast. Vi chansspelar och skapar för mkt 50/50 situationer på isen.

– Rakare spel och minimera misstagen i mittzon är nått vi vill se. Sen gäller det att vinna fler kamper, nån måste kliva fram och börja dra.

Vi önskar Conny & co lycka till coh hoppas att ni är många som tittar ner till ishallen klockan 16.00 och stöttar killarna på plats.

Text: Mattias Forsberg