Patrik Juhlin ny huvudtränare i Surahammars IF

Den tidigare OS-guld och VM-silvermedaljören Patrik Juhlin blir ny huvudtränare i Surahammars IF. Det står klart efter förhandlingar mellan klubben och Juhlin under onsdagen. FOTO: Ronnie Rönnkvist, Hockeysverige.se

Klubben som haft en mardrömssäsong parkerar på sista plats i Hockeyettans vårserie och måste kvala för att försvara sin plats i serien, och det blir alltså den landslagsmeriterade förre NHL-spelaren Patrik Juhlin som ska försöka få fart på Surahammars IF lagom till kvalet.

Webredaktionen fick sig en pratstund med den nya huvudtränaren bara någon timme efter att kontraktet var klart och första frågan var ju ganska given. Vad fick honom att hoppa på det här uppdraget?

– Det är tre saker egentligen som fick mig att ta det här uppdraget. Dels älskar jag utmaningar. Jag har alltid varit sån och det är en stor del av min personlighet. Sen brinner jag för ishockeyn i allmänhet. Jag har trots att det är 11 år sedan jag själv var med mer aktivt alltid behållt närheten till

ishockeyn.

– Den sista men kanske viktigaste biten är att jag brinner för ishockeyn i länet. Det är otroligt viktigt för hockeyn i västmanland att en förening som Surahammar mår bra och når framgång. Vi behöver bredden i den västmanländska ishockeyn och det vore en katatrof om vi inom några år bara har Västerås att luta oss emot.

 Hur har dialogen med klubben sett ut?
– Pelle Bäckman ringde mig och frågade om det fanns ett intresse. Jag funderade någon dag. Sen träffade jag sportchefen Mattias ”Tjatte” Karlsson och fick lite kort info om läget i laget och föreningen, och det fick mig att bestämma mig. Jag älskar som sagt utmaningar och sen älskar jag ledarskap i alla dess former. Jag triggas av att utveckla både individer och grupper och det ska bli kul att se hur jag kan lyckas här i Surahammar.

Vad tror du att du kan tillföra det här ganska stukade gänget?
– Entusiasm! Framför allt entusiasm. Sen kan jag efter mina år på hög nivå både i Sverige och utomlands väldigt mycket hockey. Jag är dessutom en positiv kille och jag hoppas kunna tanka gruppen med en hel del glädje och energi

Tar du över laget omgående?
– Från och med imorgon torsdag.  Då ska jag träffa laget och övriga ledargruppen runt om och få en tydligare bild av var vi står och vad som kanske behövs. Vi ska helt enkelt ses och sätta ramarna inför fortsättningen.

– Jag kommer också ha enskilda samtal med varje spelare. För mig är det viktigt att veta hur de mår, hur de känner inför det som varit men framför allt va de tänker om det som väntar. Det ska bli väldigt kul och intressant.

Wow! Vilken härlig nyhet, eller hur!? Vi hälsar Patrik Juhlin varmt välkommen till oss i Surahammar och önskar honom och laget stort lycka till framöver.

Text: Mattias Forsberg

FOTO: Ronnie Rönnkvist, www.hockeysverige.se