Ny assisterande tränare i Surahammar

Sent i går kväll blev det klart med assisterande i a-laget. Det blir Henrik Andersson Tervald som kommer att hjälpa Patrik Juhlin med träning och matchning av laget.

Hemsidan ringde upp Henrik nu på morgonen för att prata om hans tankar.

Hej Henrik och välkommen till Surahammar. Berätta lite om dig själv.
Ja är ju uppväxt i Surahammar, bodde där från sexårsålder fram till jag fyllde 11. Då flyttade vi till Västerås. Men jag fortsatte i Sura, så jag pendlade med buss dit. Ville ju spela med mina kompisar. Det var ju 70-aden då. Sen efter det så blev det VIK. Sen blev det Pojk, junior och A-lagshockey i VIK. Var med och spelade både junior EM och Junior VM. Slutade på elitnivå 1992. Men fortsatte spela på lägre nivå i Stocksund. Säsongen 04-05 var jag med och drog igång Vallentuna Hockeygymnasium från scratch. Var samtidigt lärare på gymnasiet och undervisade i idrottspsykologi och kost bland annat för Hockeykillarna. Samtidigt hade ju Vallentuna ett bra tjejlag i Vollyboll, så jag hade även deras tjejer i samma klass. Gick steg 1 och träningslära samt JS1 under tiden. Sen sysslade jag med musikproduktion tillsammans med en kompis i början av 90-talet. Vi skrev lite låtar till So What och Pandora.

Det var ingen dålig resumé. Vad fick dig att tacka ja till Sura?
Jag och Julle (Patrik Juhlin) är ju gamla kompisar och har pratat länge om att göra något tillsammans. Då dök ju det här upp med Sura och det är ju min moderklubb, där allt började, så det passar ju bra att få hjälpa till där.

Vad kan du bidraga med i Sura?
Jag kan bidra med positivt ledarskap och stötta Julle. Sen har jag ju spelat back, så jag har ju lite extra kunskaper om det och kan ju ge lite tips.

Så då går du på is i kväll?
Ja det är väl tanken, bara jag får en Suraoverall. Kan ju inte åka runt i något annat, avslutar Henrik.

Vi tackar för pratstunden och hälsar Henrik välkommen tillbaka till moderklubben.

FAKTA

Henrik Andersson Tervald
Meriter
JEM 88-89, JVM 89-90, 6 P-landskamper,15 J-landskaper.
J20 SM guld 2 ggr. 72 SHL matcher för Västerås IK.
Draftad 1990 av Winnipeg Jets.

Text: Staffan Hesselbäck

Foto: M. Klintberg