Storförlust för Surahammar – men resultatet oväsentligt

Nyköping vann kvällens match i ATG Hockeyettan med klara 8-0. Det här var Patrik Juhlins första match, och efter två träningar så tittar man inte på resultatet. Det är oväsentligt. Det man fokuserar på är inställningen till matchen.

Surahammar hade inget att sätta emot topplaget Nyköping. Efter underläge 0-2 efter en periods spel rann det iväg och matchen slutade 0-8. Men resultatet i sig är som sagt inte det primära. Så enkelt är det. Det är inte nu vi ska vara bra som Patrik sa till VLT, utan det är till kvalserien som vi skall vara på topp. Jag fick också bra respons från grabbarna, avslutar han.

Sura spelade stundtals bra, och med lite mer skärpa framför målen så kommer målen. Sen var det ju serieledarna man mötte, så resultatet i sig är inget man skall hänga upp sig på. Nu spelar man av de tre matcher som är kvar i serien och så får man jobba vidare på spelet, analysera vad man skall skruva på, så tror jag att man kommer till kvalet med ett bra självförtroende. Personligen tror jag att Patrik och Henrik kan lyckas med det.

Nästa match blir derbyt borta mot Köping på fredag den 14 februari. Då är det fritt inträde i Köpings ishall.

Text: Staffan Hesselbäck/Mattias Forsberg