Surahammars IF förlänger med Marcus Wahlgren

Den 21-årige forwarden Marcus Wahlgren stannar i Surahammars IF och Hockeyettan även säsongen 20/21. Det står klart efter att Wahlgren och klubben enats om ett kontrakt under tisdagen.

Den tekniska och målfarliga forwarden gjorde 25 poäng på 40 matcher under säsongen som gick, och var tillsammans med Conny Strömberg en av få som lyckades i det offensiva spelet under en säsong där det mesta annars gick emot Surahammar.

Nu blir Marcus kvar i föreningen ytterligare en säsong och det är nog många som är nyfikna på hur Marcus kan fortsätta utvecklas i det offensiva spelet under ledning av rutinerade Patrik Juhlin. Ett år äldre får gärna bli ett år bättre då vi behöver Marcus spets för att skaka motståndarna i vinter.

Det var en nöjd Marcus Wahlgren som webredaktionen fick tag på under tisdagskvällen.

– Det är självklart riktigt kul och skönt att ha det klart med Sura även kommande säsong.Vi hade en tuff säsong senast och även om jag är nöjd med min personliga prestation, så är jag så klart missnöjd med att vi inte lyckades få ihop det bättre som lag. Det gick inte alls som vi trott och hoppats på och när det väl började släppa så avbröts säsongen och vi fick inte möjlighet att bevisa att vi hade kvaliteten för att klara kvalet.

Vad tänker du om kommande säsong och vad känner du själv att du behöver utveckla?

–  Det verkar som vi får en spännande trupp och det ska bli kul att ha med Julle från start. Sen gäller de att vi tränar bra, bygger gruppen och kommer förberedda som lag när det väl drar igång såklart. Sen vill man inte säga allt för mycket om förväntningarna innan det drar igång, men jag har en bra känsla och hoppas det blir bra.

– När jag ser till mig själv så kommer jag jobba hårt för att förbättra min kondition så jag får bättre ork, men jag kommer också träna för att få upp min styrka. Bli fysiskt starkare alltså. Det kommer bli en hård sommar men också väldigt kul och jag ser fram emot kommande säsong.

Vi gläds åt att Marcus och föreningen är överens om en fortsättning och hoppas att Marcus fina form från förra säsongen kan konserveras och plockas fram igen när vi närmar oss seriestart i september.

Text: Mattias Forsberg