Surahammar förlorade mot Dalen

Surahammar förlorade onsdagens bortamatch mot Dalen. Hemmalaget vann med 4-2 och det var återigen en dålig start som blev avgörande. Sura hamnade i 0-2 underläge efter 7 minuter. Men trots att man spelar upp sig, kommer man inte ikapp motståndarna.

Som sagt var återigen hamnar man i ett 0-2 läge i början av matchen. Men lite hopp får Sura när Marcus Wahlgren reducerar efter 15:47 på en styrning framför mål. Men Dalen ökar på till 3-1 innan perioden är till ända. Skotten i första 11-9.

Sura inleder mycket bättre i andra perioden och redan efter 3:13 reducerar Anton Forsell till 3-2 och Sura var mer aggressiva än i första perioden. Nu hade man flera bra chanser och kunde med lite flyt fått in en till puck. Men istället ökade Dalen på till 4-2 efter 9:22 i spel 5 fem mot fyra. Skotten efter andra 15-7.

I tredje perioden så fortsatte Sura att spela bra, men kunde inte få in någon mer puck. Man hade chansen när man fick en straff, som dock brändes. I slutet så plockade man ut storspelade Oliver Eriksson ur kassen, men man fick inte till någon reducering, Mållöst i tredje perioden och matchen slutade 4-2. Skotten i sista 16-9 och totalt 42-25.

Så här säger Patrik Juhlin till Dalen-TV efter matchen.

Ni spelar lite ojämnt, stundtals bra, men i bland når ni inte ända fram. 

– Vi är ju ett ungt lag och jobbar med att bli bättre varje vecka och det är ju ungefär så här det sett ut i våra matcher. Vi kan inte riktigt hålla samma kvalitet i 60 minuter, vilket var en av våra nycklar i dag. Men så kommer vi ut ändå och har inte riktigt klivit av bussen i första perioden och ställer oss i dumma situationer. Det gör att de lätt kan ta ledningen med ett par mål i början.

Man kunde se att ni pratade i hop er i periodpausen för ni kom ju ut som ett annat lag i andra perioden.

– Jo jag var ganska arg efter första perioden. Misstag eller hamna ur position och ta fel beslut det kan alla göra. Men är man inte där och tävlar och ger 100% som jag tycker att vi inte kom upp alls i första perioden. Det är inte okej när vi åkt så här långt! Vi lägger en hel dag och kommer hem mitt i natten, då kan vi inte komma hit och åka på en skridsko, allmänhetens åkning som vi gjorde i första. Sen tycker jag att vi skärper oss i andra och tredje.

– Nu har vi haft två matcher där vi hamnat i underläge med 2-0 och verkligen ställt till det för oss. Sen måste jag ändå slå ett slag för vår karaktär i laget, den finns där men vi måste ta bort de här juniormisstagen, naiviteten som vi har i vårt spel fortfarande, avslutar Juhlin.

Ny match på fredag, då gäller det att steppa upp och försöka hålla nivån hela matchen. Då kommer Skövde på besök. Matchstart kl. 19:00, ni som inte har biljett till matchen kan se den via ATG Hockeyettan Play och länken nedan.

Surahammars IF-Skövde IK

HC Dalen-Surahammars IF 4-2 (3-1, 1-1, 0-0)
Skott: 42-25 (11-9, 15-7, 16-9)
HCD: 3×2 min
SIF: 5×2 min
Publik: 50
Domare: Oscar Nilsson

Första perioden
05:38 1-0 Jaeden Martin (Sebastian Ehrenflod, Oscar Josefsson)
07:26 2-0 Henrik Neubauer (Oscar Josefsson, Emil Larsson)
15:47 2-1 Marcus Wahlgren (David Lidström, Anton Forsell
17:30 3-1 Adam Hirsch (Jesper Törnberg)

Andra perioden
23:13 3-2 William Hedlund (Anton Forsell)
29:22 4-2 Emil Larson (Johan Malmborg, Adam Hirsch) PP1

Text: Staffan Hesselbäck
Foto: Dalen tv