Tre poäng borta mot Köping

Sura tog 3 välförtjänta poäng i Köpings Ishall och då bröt man också en 10 matchers förlustsvit mot Köping på borta plan. Senast Sura vann i Köping var 9 december 2015, men nu har man skakat av sig den också.

Sura fick också en smakstart i första perioden, när Elias Silfver gav Sura ledninge redan efter 6:14. Sura hade största delen av första perioden, men Köping kom igen och kvitterade efter 15:02 genom Albin Bardh på ett snyggt skott. Skotten i första perioden 8-5, mycket berodende på att Köping hade tre numerära överlägen.

I början av andra perioden drog Köping på sig två utvisningar i rad och Sura fick chansen till spel i fem mot tre. Det tog bara sex sekunder för Sura att återta ledningen, Jack Tompson avancerade fram från blå och med en distinkt dragare satte han pucken i nättaket bakom Jonas Eneroth. Undrar om han såg pucken? Men Köping revanscherade sig och efter en fin upprullning kvitterade man återigen genom Fredrik Svennas efter 13:30. Skotten efter andra perioden 9-12.

Sura fick ett tidigt fem mot fyra läge redan 19 sekunder in i perioden och då blev det mål igen. Blake Luscombe serverade Charlie Hellström en diagonalpassning framför mål och sådana lägen missar inte Charlie, så 2-3 var ett faktum, 21 sekunder tog det.

Efter 3:13 ökade så Samuel Ander på till 2-4 efter fint förarbeta av Blake Murray och Ethan Cardwell. Men Köping gav inte tappt, utan efter 9:04 reducerade Linus Gustavsson till 3-4. Det blev lagkaptenen André Astley Rydberg som fick sätta sista spiken i Köpingskistan, när han prickade in 3-5 pucken efter ett bra förarbete av Rasmus Sirugo och Hugo Bergström, Sirugo som trots en blå ryggsäck vann pucken bakom målet. Köping plockade Eneroth ur kassen med 1:25 kvar av matchen, men kunde inte få till något framåt. Då var Sura närmare 3-6, men pucken tog i stolpen, Skotten i sista perioden 10-13 och totalt 27-30.

Ja där kom då säsongens andra trepoängare, efter ett gediget lagarbete, Sameul Ander gjorde återigen en topp match.Men hela laget skall hyllas efter den här den här matchen. Köping såg lite bleka ut och kan säkert bättre.

För Suras del så står man över fredagsomgången., så på söndag tar man emot svårspelade Kumla i Surahallen. Matchen görjar 16:00 och Ni kan se den på StayLive.

Köpings HC-Surahammars IF 3-5 (1-1, 1-1, 1-3)

Goalkeeper In 00:00 SUR 81 ERIKSSON, Oliver
Goal 06:14 SUR 0 – 1 EQ 77 SILFVER, Elias 20 EDSTRÖM, Oscar 24 JOHANSSON, Marcus

Penalty 25:39 SUR 2 min. 98 CARDWELL, Ethan Hooking
Goal 32:30 KÖP 2 – 2 EQ 9 SVENNAS, Fredrik 77 VIITANEN, Marcus 20 GUSTAVSSON, Linus
Participation (On ice) KÖP: 9 11 20 25 31 77 SUR: 7 9 13 23 33 81
Penalty 36:02 KÖP 2 min. 27 BÄREHAG, Wille Crosschecking
Penalty 36:02 SUR 2 min. 27 ANDER, Samuel Highsticking

3rd period
Penalty 40:19 KÖP 2 min. 25 PISTEK, Theodor Late Hit
Goal 41:00 SUR 2 – 3 PP1 23 HELLSTRÖM, Charlie 9 LUSCOMBE, Blake 13 ASTLEY RYDBERG, André
Participation (On ice) KÖP: 11 20 25 26 31 77 SUR: 7 14 28 36 81 98
Goal 55:04 SUR 3 – 5 EQ 13 ASTLEY RYDBERG, André 55 BERGSTRÖM, Hugo 71 SIRUGO, Rasmus
Participation (On ice) SUR: 7 13 33 55 71 81 KÖP: 21 22 27 31 55 65
Goalkeeper Out 58:35 KÖP 31 ENEROTH, Jonas
Goalkeeper Out 60:00 SUR 81 ERIKSSON, Oliver

Text: Staffan Hesselbäck