Sura slog serieledarna

Det var en underhållande match vi fick se i Surahallen i kväll, speciellt då hemmalaget gick vinnande ur slaget. I och med Suras tre poängare i dag så är serien väldigt thigt, det skiljer tre poäng mellan sjuan och ettan.

Sura började bäst och efter 8:09 så serverades Jakob Forslund en fin passningsom han förvaltade på rätt sätt. Men Linden spottad upp sig och hade ett flertal chanser i första periodens andra hälft. Men Oliver Eriksson höll tätt. Skotten i första perioden 12-7.

6:30 in i andra perioden kvitterade gästerna genom Oskar Karlsson och drygt fyra minyer senare gav alexander Larsson Linden ledningen. Men Suras replik kom 13:36, då Rasmus Sirugo höll sig framme och styrde in 2-2 i numerärt överläge. Det målet gav Sura ny energi och 14:42 återtog Sura ledningen genom Ethan Cardwell, ett resultat som stod sig perioden ut. Skotten efter andra perioden 12-7.

I tredje perioden snabbstrtade Sura och redan efter 1:53, låg trissan bakom Chrisoffer Hanning i linden kassen, dit förpassad av Blake Luscomb och Sura ledde med 4-2. Men repliken från Linden lät inte vänta på sig, utan Tobias Sjökvist reducerade efter 3:08 och nu hade Linden bara ett mål upp. Men det svänger snabbt i hockey och Blake Luscomb snodde åt sig pucken vid offensiva blå och skrinnade fram och pricksköt in 5-3, då matchuret stod på 5:01. Där efter så ökade Ethan Cardwell på efter ett fint förarbeta av Forslund och Lusecombe, tiden 10:10. Därefter blev det lite griningt på isen och en del utvisningar utdömdes. Näs så Linden fick ett numerärt överläge efter 13:30, tog man timeout och plockade Hanning ur kassen för att försöka gå i fatt i spel sex mot fyra. Det gav ingen utdelning och Sura kunde säkra en ny trepoängare, Skotten i sista perioden 10-11 och totalt 34-25.

Det här var Suras första vinst mot Linden sen den 17 februari 2010. Så en sju matchers lång förlustsvit bröts i kväll.
Tyvärr så skadde sig Jack Thompson i andra perioden och fick utgå. Men enligt initierade källor, så kommer han troligtvis att spela söndagens match borta mot Lindlöven. Ja Sura gjorde återigen en strålande hemmamatch, där hela laget skall höjas för en homogen insats. Nu väntar som sagt vad Lindlöven borta på söndag.

Surahamars IF-Eskilstuna Linden HC 6-3 (1-0, 2-2, 3-1)

Penalty 23:44 ESK 2 min. 8 CEDERBERG, Johan Slashing
Goal 26:30 ESK 1 – 1 EQ 24 CARLSSON, Oskar 5 KARLSSON, Ludvig 19 PETTERSSON, Oscar
Participation (On ice) ESK: 1 5 15 19 24 26 SUR: 22 23 24 28 66 81
Penalty 27:54 SUR 2 min. 14 LIDSTRÖM, Kevin Delaying the game
Goal 30:20 ESK 1 – 2 EQ 13 LARSSON, Alexander 10 HJALMARSSON, Niklas 7 SUNDLÖV, Rickard
Participation (On ice) ESK: 1 7 10 13 24 30 SUR: 14 28 33 71 81 98
Penalty 32:47 ESK 2 min. 12 HAGMAN, Oscar Slashing
Goal 33:46 SUR 2 – 2 PP1 71 SIRUGO, Rasmus 13 ASTLEY RYDBERG, André 7 LIDSTRÖM, David

Participation (On ice) SUR: 9 24 28 66 81 98 ESK: 1 3 15 17 25 28
Goal 43:08 ESK 4 – 3 EQ 27 SJÖKVIST, Tobias 30 LYNCH, Christopher 23 LÖÖF, Linus
Participation (On ice) ESK: 1 8 10 23 27 30 SUR: 7 20 33 55 71 81
Goal 45:01 SUR 5 – 3 EQ 9 LUSCOMBE, Blake
Participation (On ice) SUR: 7 9 28 33 81 98 ESK: 1 5 7 25 26 28
Goal 50:10 SUR 6 – 3 EQ 98 CARDWELL, Ethan 9 LUSCOMBE, Blake 77 SILFVER, Elias
Participation (On ice) SUR: 9 14 28 77 81 98 ESK: 1 3 7 15 17 25
Penalty 52:41 SUR 2 min. 66 AHLIN, Anton Fighting
Penalty 52:41 ESK 2 min. 15 PETTERSSON, Hugo Kneeing
Penalty 52:41 ESK 2 min. 15 PETTERSSON, Hugo Roughing