Målkalas i Surahallen

Det blev ett riktigt målkalas i Surahallen, där hemmalaget besegrade Köping med 8-4 tillslut. Senast man fick se ett sånt här målkalas i Surahallen var den 11 november 2012 då Sura slog Ore med 10-3.

TV: SURAHAMMAR-KÖPING 8–4 – se målen här!

Men det var gästerna som började bäst, redan efter 2:07 gjorde Lucas Carlsson Köpings första mål. Men Suras replik kom omgående när Rasmus Sirugo kvitterade till 1-1, det tog bara 51 sekunder mellan målen. 7:34 återtog Köping ledningen när Wille Bärehag var siste man på pucken. Återigen så kom Sura tillbaka när David Lidström fint framspelad av Hugo Bergström kvitterade till 2-2 efter 8:46. Fyra mål innan halva första perioden var spelad i denna svängiga och målglada match. Skotten i första perioden, 7-18.

Andra perioden var bara 3:33 gammal, när Blake Luscombe gav Sura ledningen för första gången i matchen. 27 sekunder senare ökade Marcus Wahlgren på till 4-2. Köping tog då timeout och bytte målvakt och när Sura sen åkte på en utvisning, så reducerade Theodor Pistek till 4-3 efter 5:24. Nu var Köping på gång och 10:09 kvitterade Eric Juhlin till 4-4 och Sura var i brygga. Men så stack Jakob Forslund upp i ett anfall och serverades en kalaspassning från Ethan Cardwell och Forslund satt iskallt 5-4 i Jonas Eneroths bortre kryss. Ett resultat som stod sig perioden ut. Skotten i andra perioden, 13-5, där Sura tog över spelet markant efter halva perioden.

Så till den tredje perioden, där ökade Sura på till 6-4 i spel fyra mot fyra, Jack Thompson, satte säker pucken i mål och när sen Köping chansade på att plocka ut Eneroth ur kassen, stänkte Hugo Bergström dit 7-4 i öppen kasse efter 17:56. Sura hann med ett mål till, Christoffer Udd smög in från vänsterkanten och pricksköt in 8-4 i krysset med 1:12 kvar av sista perioden. Skotten i sista perioden 8-9 och totalt 28-32.

S

å det var 3 välförtjänta poäng som hemmalaget inkasserade i kvällens match. Där Sura var i stort sett det bättre laget sett över 60 minuter. Köping var vassa i sina kontringar och när de fick grepp i anfallszonen, men det räckte inte i dag.

Som lite kuriosa kan vi ju också tala om att när Sura vann hemma så här stort mot Köping, då får man gå tillbaka till den gamla Westmannia tiden. 24 november 1972 så vann Sura med 8-2 i ballonghallen och borta så slog man dem med 8-2 den 4 november 1986.

Nästa match för Sura är på söndag, då man åker till Kumla, matchen börjar kl. 16:00 och som vanligt kan ni streama den på stayalive.

Surahammars IF-Köping HC 8-4 (2-2, 3-2, 3-0)

Participation (On ice) KÖP: 10 11 13 27 35 66 SUR: 7 9 28 33 81 98
Goal 08:46 SUR 2 – 2 EQ 7 LIDSTRÖM, David 55 BERGSTRÖM, Hugo 22 PETTERSSON, Hampus

Penalty 46:00 KÖP 2 min. 70 NORBERG, Emil Hooking
Goal 46:14 SUR 6 – 4 EQ 36 THOMPSON, Jack 13 ASTLEY RYDBERG, André 88 MURRAY, Blake
Participation (On ice) SUR: 13 36 66 81 88 KÖP: 7 10 19 31 77
Goalkeeper Out 57:20 KÖP 31 ENEROTH, Jonas
Goal 57:56 SUR 7 – 4 EQ 55 BERGSTRÖM, Hugo 13 ASTLEY RYDBERG, André 36 THOMPSON, Jack
Participation (On ice) (Empty Net Goal) SUR: 13 33 36 55 81 88 KÖP: 7 11 20 25 70 77 Goalkeeper In 57:56 KÖP 31 ENEROTH, Jonas
Penalty 58:17 SUR 2 min. 9 LUSCOMBE, Blake Fighting
Penalty 58:17 KÖP 2 min. 65 FORSBERG, Emil Fighting
Goal 58:48 SUR 8 – 4 EQ 33 UDD, Christofer 28 FORSLUND, Jakob 13 ASTLEY RYDBERG, André
Participation (On ice) SUR: 13 23 26 28 33 81 KÖP: 7 11 19 31 70 77
Goalkeeper Out 60:00 SUR 81 ERIKSSON, Oliver
Goalkeeper Out 60:00 KÖP 31 ENEROTH, Jonas

Text: Staffan Hesselbäck