Sura reste sig på nio

Det blev en tuff match i Smehallen i kväll, där Sura tillslut tog med sig bonuspoängen hem till Sura, efter att ha vänt underläge 3-2 till 3-3 och avgjorde i overtime.

Första perioden slutar mållös, Sura får bara i väg tre skott mot Lindens mål. Man hade ett powerplay mot slutet av periodem. Men så här långt har man inte kunnat leverera. Så chansligan i första perioden går klart till Linden, Skotten 11-3.

Sura får börja i numerärt överläge, men endast i 22 sekunder. Men nu börjar det hända grejer. 3:32 sätter André Astley Rydberg liggande pucken i nät bakom Anders Olsson i Linden kassen och ger Sura ledningen. Efter 7:07 får Sura ett nytt powerplay och det tar bara 13 sekunder, innan André Astley Rydberg håller sig framme och sätter 0-2 fint framspelad av Samuel Ander och Ethan Cardwell. Men Linden kommer till baka, Tobias Sjökvist lägger ett höstlöv mot Suras mål och det går rakt mellan benen på Oliver Eriksson. Tiden för målet 11:05. Sen har Sura föera vassa chanser, men får inte dit nägon mer puck i den andra perioden. Skotten 12-22.

I tredje perioden så svänger mat-chen över till hemmalaget och efter 8:31 kvitterar Tobias Sjökvist. Så plötslig får Oscar Pettersson en chans och slänger in pucken mot målet och den går in och Linden för första gången i ledningen. Tid för målet 17:28. Så nu är goda råd dyra, Trots att Sura har en utvisning i slutminuterna chansar man och plockar ut Oliver Eriksson ur kassen för att spela fem mot fem och i numerärt underläge håller sig Jakob Forslund framme och rakar in kvitteringen, det var också Suras första mål i numerärt underläge, tiden för målet 19:31. Skotten efter tredje perioden 15-13.

Så nu fick man tillgripa overtime och efter 3:46 så snirklade sig Jack Thompson igenom och petar in segerpucken. Skotten i overtime 5-2 och totalt 43-40.

Sura vinner alltså borta för första gången sen 17 februari 2010. Starkt av Sura att resa sig och vinna i overtime. Nu väntar Lindlöven hemma på söndag Matchstart kl, 16:00 och den matchen visas gratis på ATG Hockeyettan och Staylive.

Eskilstuna Linden HC-Surahammars IF 3-4 (0-0, 1-2, 2-1, 0-1)

2nd period
Goal 23:32 SUR 0 – 1 EQ 13 ASTLEY RYDBERG, André 22 PETTERSSON, Hampus Participation (On ice) SUR: 13 22 65 66 81 98 ESK: 5 6 12 20 23 35
Penalty 27:07 ESK 2 min. 23 LÖÖF, Linus Tripping
Goal 27:20 SUR 0 – 2 PP1 13 ASTLEY RYDBERG, André 27 ANDER, Samuel 98 CARDWELL, Ethan
Participation (On ice) SUR: 7 9 13 27 81 98 ESK: 10 11 13 30 35
Penalty 29:45 ESK 2 min. 16 BJÖRLIN, Eric Delaying the game
Penalty 29:45 SUR 2 min. 13 ASTLEY RYDBERG, André Face Off
Goal 31:05 ESK 1 – 2 EQ 27 SJÖKVIST, Tobias 2 HEDBERG, Filip 30 LYNCH, Christopher

Penalty 54:01 ESK 2 min. 29 WALLIN, Hampus Slashing
Goal 57:28 ESK 3 – 2 EQ 19 PETTERSSON, Oscar 11 SOLLÉN, Alexander 29 WALLIN, Hampus
Participation (On ice) ESK: 10 11 19 22 29 35 SUR: 7 27 33 41 55 81
Timeout 57:28 SUR
Penalty 57:42 SUR 2 min. 98 CARDWELL, Ethan Boarding
Goalkeeper Out 59:09 SUR 81 ERIKSSON, Oliver
Goal 59:31 SUR 3 – 3 SH1 28 FORSLUND, Jakob 36 THOMPSON, Jack 13 ASTLEY RYDBERG, André
Participation (On ice) SUR: 7 13 28 36 88 ESK: 2 12 20 23 30 35
Goalkeeper In 59:31 SUR 81 ERIKSSON, Oliver

overtime
Goal 63:46 SUR 3 – 4 EQ 36 THOMPSON, Jack 22 PETTERSSON, Hampus 13 ASTLEY RYDBERG, André
Participation (On ice) SUR: 13 22 36 81 ESK: 2 19 23 35
Goalkeeper Out 63:46 ESK 35 OLSSON, Anders
Goalkeeper Out 63:46 SUR 81 ERIKSSON, Oliver

Text: Staffan Hesselbäck