Surahammar värvar duktig forward från Malung

Surahammars IF gjorde under tisdagen klart med ytterligare en spelare. Det är den målfarlige forwarden Adam Karlsson som efter en säsong i Malungs IF nu väljer att satsa i Surahammar.

21-åriga Adam Karlsson med Mjölby som moderklubb har förutom spel i Mjölby även juniorspel och 13 allsvenska matcher registrerade för Vita Hästen i bagaget. Han spelade i Malung under säsongen som gick och lyckades där skrapa ihop fina 21 poäng (12 mål, 9 assist). Bland annat gjorde Adam Karlsson två av målen när Malung för bara några veckor sedan besegrade just Surahammar med 4–1.

Med det i åtanke så känns det extra bra att redan nu konstatera att Adam Karlsson spelar med oss och inte mot oss kommande säsong. Vi fick en kort pratstund med den unge forwarden för att höra mer om varför det blir en flytt till Västmanland kommande säsong.

– Jag var redo för en förändring och en ny satsning på annat håll och jag tycker Sura känns som en spännande förening som efter några tuffa år är på väg åt rätt håll. Man visade upp en bra hockey under våren och jag tror att laget är redo att ta ytterligare kliv i rätt riktning

Vem är Adam Karlsson?

-Oj, vem är jag? En 21-årig kille fostrad i Mjölby som även fått prova på spel i Vita Hästen. Som spelare skulle jag beskriva mig som en snabb och skridskostark ytterforward som gillar att gå på mål. Mina styrkor ligger definitivt i det offensiva spelet och jag brukar kunna peta in ett par puckar varje säsong. En lagspelare som jobbar hårt.

Är du en brunkare som står och tar stryk framför motståndarnas mål eller hur skulle du beskriva din spelstil?

– Haha, nej jag är nog inte den typen. Gillar mer att spela och vårda puck och leta lägen åt både mig själv och mina lagkamrater.

Vad tänker du om hösten som kommer. Förväntningar?

– Jag har en bra känsla och förväntar mig att både laget och jag som spelare tar ett kliv till. Det känns som om föreningen satsar och där vill jag också vara med och utvecklas. Det ska bli väldigt kul och det känns riktigt bra att det nu är klart.

Vi hälsar Adam hjärtligt välkommen till vår förening och önskar honom stort lycka till i Suratröjan kommande säsong.

Text: Mattias Forsberg
Foto: svenskalag.se/Malungs IF