Krampaktigt i Surahallen

Gästande Strömsbro slet sig till extra poängen efter att hämtat upp ett tvåmålsunderläge i tredje perioden, sen avgjorde man i overtime. Suraspelarna såg lite tagna av stundens allvar i tredje perioden och kunde inte förvalta ledningen i sista.

Ändå började det bra efter 1:05 tog Sura ledningen genom William Otter. Men ledningen blev kortvarig, efter 5:33 kvitterade veteranen Stefan Söder. Men Sura kom tillbaka och återtog ledningen 15:18 in i perioden, efter ett riktigt klapp-klapp spel där Jakob Forslund satte pucken i nästan tom kasse. Sura ökade sen på till 3-1 28 sekunder efter 2-1 gjorde William Otter sitt andra mål för kvällen. Men Strömsbro fick sista ordet i perioden, 17:27 reducerade Simon Appelquist till 3-2. Under slutminuten skadades Strömsbros Erik Broman och fick bäras av på bår. Troligtvis ett nyckelbensbrott. Skotten i perioden 14-8.

Andra perioden fick Sura inleda i numerärt underläge. Man hade ju fått ett 5 minuters straff emot sig i slutet av andra perioden. Men Strömsbro kunde inte förvalta det numerära överläget, man fick inte i väg ett enda skott mot Suramålet. Istället kom Samuel Lidström upp i banan och slängde i väg ett skott mot Morelius i Strömsbrokassen och det gick in, Tiden för målet 4:04. Men Strömsbro gav som sagt inte upp utan Alexander Naskov kunde återigen reducera efter 6:44. Där efter blev det lite grinigt ute på banan och en hel del utvisningar. I slutet av perioden så gjorde Sura sitt andra mål i numerärt underläge. David Lidström pricksköt in 5-3 när klockan stod på 18:31. Skotten i andra perioden 11:10

Så Sura började tredje perioden med ett två måls överläge, men det verkade som om man hade slut på bensin, för man blev påtok för stillastående. Men det blev inte Strömsbro, som tog tillvara Suras alla misstag. 6:29 reducerade Gabriel Deutsch och 12:14 kvitterade hans bror Adam och helt plötsligt stod de 5-5 och matchen gick till overtime. Skotten 10-12.

I overtime så tog Viktor Ehn vara på ett slarv av Suraspelarna i anfallszonen och skrinnade i ensamt majestät mot Suramålet och la in pucken mellan benen på Ekholm-Rosen, Så Strömsbro tog med sig bonuspoängen. Skotten i overtime 0-1 och totalt 35-31.

Ja för Sura så gäller det att ta nya tag, det är ju returmöte borta mot Strömsbro redan på torsdag. Förhoppningsvis så får Sura tillbaka några spelare som varit småskadade. Som tränare Thomas Maikkula sa i sändningen ”Vi får kolla igenom det här på träningen på onsdag och sen åka upp till Strömsbro och göra en bättre match”.

Surahammars IF-Strömsbros IF 5-6 (3-2, 2-1, 0-2, 0-1)

Goalkeeper In 00:00 STR 49 MORELIUS, John
Goal 01:05 SUR 1 – 0 EQ 36 OTTER, William 98 BOIVIN, Tyler 26 FORSMAN-LARSSON, Oscar
Participation (On ice) SUR: 26 36 77 81 88 98 STR: 20 26 33 34 49 50
Goal 05:33 STR 1 – 1 EQ 28 SÖDER, Stefan 64 EHN, Viktor 77 DEUTSCH, Gabriel
Participation (On ice) STR: 9 28 49 64 77 95 SUR: 7 22 28 65 81 88
Goal 15:18 SUR 2 – 1 EQ 28 FORSLUND, Jakob 22 PETTERSSON, Hampus 65 SÖDERLUND, Lukas
Participation (On ice) SUR: 22 24 28 65 81 88 STR: 3 4 26 33 34 49
Goal 15:46 SUR 3 – 1 EQ 36 OTTER, William 98 BOIVIN, Tyler 24 TELLSTRÖM JOVICIC, Sebastian
Participation (On ice) SUR: 24 33 36 77 81 98 STR: 9 13 23 49 91 95
Goal 17:27 STR 3 – 2 EQ 33 APPELQUIST, Simon 26 BROMAN, Erik 3 LARSSON, Fredrik
Participation (On ice) STR: 3 26 33 34 49 95 SUR: 7 22 28 33 65 81
Penalty 19:19 SUR 5 min. 16 WAHLGREN, Marcus Boarding
Penalty 19:19 SUR 20 min. 16 WAHLGREN, Marcus Match Penalty

2nd period
Goal 24:04 SUR 4 – 2 SH1 41 LIDSTRÖM, Samuel 33 UDD, Christofer 7 LIDSTRÖM, David
Penalty 36:48 SUR 2 min. 65 SÖDERLUND, Lukas Interference
Goal 38:31 SUR 5 – 3 SH1 7 LIDSTRÖM, David 28 FORSLUND, Jakob 33 UDD, Christofer
Participation (On ice) SUR: 7 22 28 33 81 STR: 3 4 28 49 77 91
Penalty 39:20 SUR 2 min. 88 EKLUND, Mattias Hooking

3rd period
Goal 46:29 STR 5 – 4 EQ 77 DEUTSCH, Gabriel 4 STRID, Nicklas 3 LARSSON, Fredrik
Participation (On ice) STR: 3 4 28 49 64 77 SUR: 9 23 24 33 71 81
Goal 52:14 STR 5 – 5 EQ 95 DEUTSCH, Adam 19 ÅHLEN-HEDENSTRÖM, Jesper 9 BENNETT, Zachery
Participation (On ice) STR: 9 13 19 49 77 95 SUR: 26 36 77 81 88 98
Penalty 56:16 STR 2 min. 34 NAENFELDT, Martin Interference on the goalkeeper