Sura nollade Forshaga

Markus Ekholm Rosén höll säsongens första nolla och var en bidragande orsak till att Sura plockade med sig tre nya poäng i Allettan Norra i det 54:e mötet mellan Surahammar och Forshaga.

Sura tog tag i taktpinnen från början och satte stor press på gästerna. Efter 8:26 så gjorde Sura matchens första mål, Willam Otter sköt från blå linjen och succélånet från Grums Tobias Boström styr in pucken bakom målvakten Griborn. Skotten i första perioden 11-3.

Andra perioden blev betydligt jämnare. Men Sura ökade på till 2-0 genom Lukas Henze efter 1:20 på passning från just Tobias Boström. Men Forshaga flyttade upp spelet och snurrade stundtals ordentligt runt Surakassen. Där Ekholm Rosén med hjälp av backarna kunde hålla tätt. Skotten i andra 13-11.

Den tredje perioden blev spännande, Forshaga satsade allt på ett kort för att komma till en reducering. Först fick man ett numerärt överläge efter 7:01. Men Sura redde ut det och när klockan står på 16:51 tar Forshaga timeout och plockar samtidigt ut Griborn, för att spela sex mot fem. Men då får Hampus Pettersson tag i pucken utanför defensiva blå, skrinnar ner mot anfallszonen och snärtar in pucken i den tomma kassen. Ridå för Forshaga. Skotten i sista perioden 16-16 och totalt 40-30.

Sura plockar tre viktiga poäng och Markus Ekholm Rosén håller sin första nolla i Suratröjan. Tobias Boström gör även i den här matchen 2 poäng och på sina två matcher har han gjort 4 poäng (2+2). Han är en spelare som visat att han håller på den här nivå.

I och med det här resultatet så kommer nu Sura att spela en tidig seriefinal, då Hudiksvall för första gången sen 12 januari 2013 gästar Surahallen. Matchen spelas onsdagen den 12 januari kl. 19:00, Välkomna.

Surahammars IF-Forshaga IF 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Goal 57:28 SUR 3 – 0 EQ 22 PETTERSSON, Hampus
Participation (On ice) (Empty Net Goal) SUR: 7 22 28 33 65 81 FOR: 6 17 21 29 41 66
Goalkeeper In 57:28 FOR 30 GRIBORN, Gustav Goalkeeper Out 60:00 SUR 81 EKHOLM-ROSÉN, Markus Goalkeeper Out 60:00 FOR 30 GRIBORN, Gustav

Text: Staffan Hesselbäck