Hudiksvall var för starka.

Sura fick ge sig trots en fin upphämtning i andra perioden. Men några individuella misstag ställde till det. Så Hudiksvall kunde vända i sista perioden.

Första perioden hade Hudiksvall ett stort spelövertag. Men det gick änd till 14:36 innan Hudiksvall kunde ta ledningen genom Hannes Lindström. Skotten i första perioden 8-10.

Dem amdra perioden började som den första sslutade, med stort spelövertag för gästerna. Men så plotsligt svängde det, efter 7:55 gjorde Lukas Söderlund 1-1 och 59 sekunder senare tog Sura ledningen genom Eric Karlsson. Med 28 sekunder kvar av perioden ökade Jakob Forslund på till 3-1 i numerärt överläge. Skotten i andra 10-14.

Den tredje perioden blev det tvärtom Hudiksvall började spela på gränsen och fick Sura att fokusera på fel saker och det straffade sig. Så med fyra raka mål, varav ett i tom kasse plockade gästerna med sig tre pinnar hem. Skotten i sista perioden 7-16, totalt 25-48.

Ja så kom då första förlusten efter ordinarie tid, så nu är det bara att jobba vidare mot helgen, då det blir norrlands turné. Piteå på lördag och Boden på söndag. Så nya tag. Kul att Lukas Söderlund bröt sin måltorka i alla fall.

Surahammars IF-Hudiksvalls HC 3-5 (0-1, 3-0, 0-4)

Penalty 06:30 HUD 2 min. 77 IGNBERG NILSSON, William Tripping
Goal 14:36 HUD 0 – 1 EQ 54 LINDSTRÖM, Hannes 58 LANDER, Filip 12 JANSSON, Christoffer

Participation (On ice) HUD: 22 25 28 43 52 77 SUR: 22 28 60 66 81 88
Goal 59:04 HUD 3 – 4 EQ 29 WIBERG, Jesper 12 JANSSON, Christoffer 54 LINDSTRÖM, Hannes
Participation (On ice) HUD: 12 24 25 29 54 58 SUR: 22 33 66 81 88 98
Timeout 59:04 SUR
Goalkeeper Out 59:16 SUR 81 EKHOLM-ROSÉN, Markus
Goal 59:23 HUD 3 – 5 EQ 22 LINDHOLM, Johan 43 ECKMYHL, William
Participation (On ice) HUD: 22 25 43 58 70 85 SUR: 7 22 28 33 36 65 (Empty Net Goal) Goalkeeper In 59:23 SUR 81 EKHOLM-ROSÉN, Markus
Goalkeeper Out 60:00 SUR 81 EKHOLM-ROSÉN, Markus
Goalkeeper Out 60:00 HUD 25 BOSSON, Andreas

Text: Staffan Hesselbäck