Jens Israelsson blir ny VT och VD för Hockeyettan: ”Jag är oerhört glad och tacksam”

Hockeyettan rekryterar i ledningen. 

Jens Israelsson, 57, blir ny verkställande tjänsteman och VD.

– Jag är oerhört glad och tacksam att få denna möjlighet att återigen få utöva mitt favoritintresse och det med största respekt för Hockeyettan och all dess verksamhet, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 21/22 * Silly season-bilder

 

Ronnie Glysing, 67, slutar som VT – efter tio år på posten – i samband med årsmötet 11 juni.

Nu är ersättaren utsedd.

Jens Israelsson börjar jobbet som ny VT (verkställande tjänsteman) och VD (verkställande direktör) för Hockeyettan AB redan nästa vecka.

Vem han är?

En man som levt med och för hockeyn i många år.

Som aktiv gjorde han nästan tio säsonger som back i Ludvika och Tyringe. Som tränare har Jens Israelsson vara verksam i lag i divison två, tre och fyra samt coachat Växjö J20-lag.

– Jag älskar hockey, men har varit ifrån sporten i mer än tio år, med undantag av ett inhopp i Hockeyallsvenskan som klubbdirektör för IK Pantern i Malmö. Jag är oerhört glad och tacksam att få denna möjlighet att återigen få utöva mitt favoritintresse, ishockey som ett jobb, och det med största respekt för Hockeyettan och all dess verksamhet, säger han.

Jens Israelsson vill nu vara med och utveckla ligan ytterligare.

– Jag ser med min erfarenhet och mitt hockeyfreaks-intresse att Hockeyettan och alla dess klubbar och medlemmar är motorn i svensk hockey och utveckling av sporten som även har enorma förutsättningar för framtiden. 

* Vad har du för förväntningar på det nya jobbet?

– Dom är väldigt höga. Jag brinner för att överbrygga luckor mellan högt flygande visioner och den dagliga driften, alltid med människor och resultat i fokus. Transparens med alla våra medlemmar, fans och partners är en förutsättning för vilken förening, organisation och liga som helst, och jag är oerhört ”taggad” att få möjligheten att tillsammans med alla klubbar och partners vara med och bygga en stark föreningskultur i alla led för framtiden, och för Hockeyettan AB. 

Håkan Svensson, ordförande i ligan sedan januari, är nöjd med rekryteringen.

– Vi hade många intressanta och kompetenta kandidater till det här spännande jobbet. Jens stack ut mest av de sökande och vi ser fram emot att få in honom i vår laguppställning, säger han.

/Hockeyettan