Nicklas Nywertz ny assisterande i Sura

Nu är det klart vem som ska assistera Thomas Maikkula i Surahammars bås i vinter. Det blir den 35-årige Nicklas Nywertz som närmast kommer från en tränarroll i Västerås IK:s U16-lag.

Nicklas Nywertz har spelat och levt ishockey hela livet. Som spelare i lägre divisioner och som tränare framför allt på ungdoms- och juniorsidan inom Västerås IK. Men nu byter Nicklas Nywertz Västerås och Gulsvart mot Surahammar och Sura Blå.

Vi hörde av oss till Nicklas för att få veta mer om denna för oss Suringar nya bekantskap och gratulera till den nya rollen som assisterande tränare i klubben.

Hej Nicklas och grattis till det nya uppdraget på en för dig helt ny nivå. Berätta lite kort för oss vem du är?

– Tack så mycket. Det här ska bli jättekul. Jag heter Nicklas Nywertz och har som du nämde spelat hockey i princip hela uppväxten. Jag nådde aldrig några högre nivåer utan gick via ungdomshockey vidare till spel i division 2 och division 3.

– Jag hoppade på tränarbiten 2016 och var då en del av ledarteamet i VIKs damlag. Där var jag i två säsonger innan jag tog steget till Västerås IK J18-lag i division 1. Sedan dess har jag hunnit med en säsong som assisterande tränare och två säsonger som huvudtränare i U16 Elit. Jag spelade också två säsonger i Suras division 3-gäng för ca 10 år sen så det kommer nog finnas några bekanta ansikten på läktaren i vinter.

Hur känns det att hoppa på en sån här utmaning?

-Det känns oerhört roligt såklart. Det här är ett steg som för mig ligger precis rätt i tiden och jag känner mig supertaggad att få vara en del av Sura.

Vad var det som fick dig att nappa och ta en plats i Surahammars bås i vinter?

-Dels möjligheten att få utveckla mig själv som både person och hockeytränare men framförallt har jag fått en otroligt bra känsla av föreningen och de runt omkring.  Det verkar vara en jättebra miljö runtomkring och i laget. Ingen har väl missat det man gjorde under förra säsongen så det var ett självklart val att hoppa på när möjligheten gavs.

Hur ser du på din roll. ledarstaben. Vad vill du bidra med?

-Jag vill bidra med det jag är bra på såklart och det är väl framförallt de små detaljerna i spelet och fingertoppskänslan. Det osar positivitet kring Sura och jag är säker på att vi tillsammans gör någonting bra av kommande säsong.

Vi tar Nicklas på orden och åker med i den positiva känslan inför det som väntar. Välkommen till oss i Surahammars IF och stort lycka till i ditt nya uppdrag.

Vad säger då sportchefen Jörgen Mähler om att Nicklas Nywertz nu kommer in i lagledningen kring A-laget?

– Det känns jättebra. Det är skönt att ha en assisterande på plats innan sommaren. Nicklas är engagerad, hockeykunnig och har ett bra driv, och även om han saknar tränarerfarenhet från den här nivån så har jag en bra känsla och tror att Nicklas med sitt tänk och sina tidigare erfarenheter kan bli ett bra komplement till Thomas Maikkula.

Text; Mattias Forsberg
Foto: VIK/Arkiv