Inför Väsby vs Segeltorps IF: ”Jag kommer som vanligt göra det jag kan för att laget ska plocka hem en seger”

Seriepremiären är över och nu väntar en annan, nämligen hemmapremiären. Väsby Hockey kommer äntligen att få visa upp sig på sin egen trygga hemmais och första motståndaren i Renew Arena blir Segeltorps IF.

En minst sagt lurig motståndare som har en offensiv slagsida som heter duga. Ett kanske inte helt balanserat lag men som har spelare som verkligen kan göra skillnad ute på isen. För vad sägs om trion i förstafemman, Henrik Rommel, Dennis Finn-Olsson samt backen Kim Lennhammar. Det är spelare som verkligen vet var målet är beläget och vi i Väsby vet ju exempelvis hur hypergiftig Henrik Rommel kan vara efter sina två säsonger i Väsbytröjan.

Annars gick ”Torpets” seriepremiär säkerligen inte som de trodde eller hade hoppats på. De förlorade nämligen hemma mot Strömsbro med 1-5 efter att de tröttnat eller ledsnat i den sista perioden då Gävlegänget drog iväg i målprotokollet. Segeltorp har förhoppningar om spel i Allettan och sett till lagets offensiv så finns det säkerligen ett gott hopp om den målsättningen. Men premiären mot Strömsbro som ju också har förhoppningar om den ädlare serien efter jul visade att vägen dit kanske blir svårare än de hade räknat med.

Lagets akilleshäl denna säsong lär vara backsidan som är ganska orutinerad, Kim Lennhammar borträknad då och för Väsbys del gäller det att försöka hålla spelet i den tredjedelen av isen. Det gäller helt enkelt att försöka tråka ut Segeltorps spel så att de får tillbringa så lite tid i offensiv zon som bara är möjligt. För inte vill vi ge Rommel och Company några gratischanser för då lär det smälla, åtminstone om Rommels form från Allettan är konserverad.

Form visade annars Väsby i söndags när laget nollade Enköping och vann med 3-0. Spelet var gott och chanserna rikliga och det enda som man kan ha synpunkter var egentligen siktet. Det var kanske aningen felinställt men å andra sidan så gjorde Enköpings målvakt en praktinsats så särdeles enkelt var det sannerligen inte att göra mål på honom.

Men en som gjorde mål i söndags och dessutom det första, var hemvändaren Tobias Liljendahl. Ett glädjebesked från ”Tobbe” som i övrigt var vass ute på isen. Nu får han göra riktig debut i Väsby på sin hemmais och hans tankar inför det, vad han tyckte om premiären och hur hans egen form är kan ni läsa i intervjun här nedan.

Hej Tobias! Premiären är överstökad och det blev en ganska klar seger med 3-0. Vad är din summering till matchen?

-Tjena! Tycker att vi kommer ut bra i första perioden och tar tag i matchen från start. Känslan är att vi styr matchbilden från början till slut vilket givetvis är bra i en seriepremiär.

För egen del blev det väl extra trevligt eftersom du satte säsongens första seriemål. Hur skönt var det att spräcka målnollan redan i första matchen?

-Klart det är kul att få komma igång med målskyttet direkt även om det var ett av de enklare målen jag gjort i karriären. Fick en fin pass av Rydström och sen var det i princip ”tom holk” att lägga in pucken i.

Hur känns det annars att vara tillbaka i moderföreningen Väsby igen efter så många år i andra föreningar?

-Jättekul, skönt och stimulerande att få komma ”hem” och spela för klubben där hela resan startade. Roligt att få lira ihop med ett par av grabbarna som man tog första skridskoskären med i hockeyskolan och hjälpa laget samt klubben att fortsätta ta kliv framåt.

Hur känns annars formen och vad säger du om ditt eget spel så här långt?

-Försäsong är försäsong så den drar jag inte så stora växlar av. Nu är serien igång och nu är det poäng vi spelar om så nu är det 100% som gäller varenda match. Formen för egen del känns klart bra men inte helt på topp vilket den inte ska vara riktigt än.

Segeltorp väntar nu på onsdag. Vad känner du till om dem?

-Vet inte speciellt mycket om dem, men räknar med en tuff match som det brukar vara i denna serie.

Vad tycker du vi kan ta med oss från matchen mot ESK till den mot Segeltorp?

-Att vi för spelet och styr matchbilden från att pucken släpps. Målet är att komma ut lika hårt och bra som i söndags.

Slutligen Tobias, på onsdag gör du comeback på riktigt när hemmapremiären väntar. Hur känns det och på vilket sätt kommer vi att märka det i ditt spel?

-Klart det kommer vara en speciell känsla men vet inte om det märkas så mycket i mitt spel. Jag kommer som vanligt göra det jag kan för att laget ska plocka hem en seger och tre poäng.

// # 13 – Tobias Liljendahl

Spelarmässigt har Väsby alla tillgängliga och de är sugna på att visa upp sig från sin särdeles allra bästa sida när det nu väntar hemmapremiär.

Varmt välkomna!!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Arne Rundlöf