Vi fick med oss bonuspoängen från Köping

På lördagseftermiddagen rullade vi de dryga fyra milen till Köping för en ny prestigeladdad kamp i Hockeyettan Västra. Köping stod för motståndet och när allt skulle summeras hade vi både tappat och vunnit matchen och fått med oss två bonuspoäng efter att Daniel Andersson (bilden) kvitterat till 4-4 med mindre än minuten kvar, David Otter räddat straffar och Lukas Henne satt två straffar.

Det var lite mer struktur i matchen i kväll men Köping tar ledningen med 1-0 efter 17:14 av förre Suraspelaren Hugo EK Koskela. Därefter har Köping ett gyllene läge att göra 2-0, men Otter gör en kanonräddning och i samma sekvens drar Köping på sig en utvisning. Sura får chansen i PP i slutet av perioden och med två sekunder kvar kvitterar Christofer Udd.

Sura inledde andra perioden bra och Eric Karlson stänkte in 1-2 efter 1:04 direkt på tekning. Sura spelar bra nu, även i egen zon där man ligger tätt på Köpingsspelarna och inte ger dem så många chanser att få in puckarna på mål. Skotten som kommer, skjuts från distans. Sura ökar på i powerplay när Lukas Söderlund smackar in 1-3. Vilket var resultatet efter 40 minuter. Köping rivstartar sen 3:e perioden och går upp till 3-3 och Marcus Viitanen ger också Köping ledningen med 4-3 med knappt fyra minuter kvar. Skulle historien upprepa

sig och skulle vi tappa hela stycket när det sett så bra ut långa stunder i matchen?

Nej då. Sura kommer tillbaka, kämpar och sliter och Daniel Andersson (bilden) kvitterar till 4-4 i powerplay med mindre än minuten kvar. Det blir också resultatet efter 60 minuter. I overtime får båda lagen chansen i numerärt överläge men inga mål faller och den får avgöras på straffar. I straffläggningen blir Lukas Henze segerskytt med två straffar och två mål och Sura tar med sig bonuspoängen till Sura. Underbart!

Även om det är lite oroväckande att man återigen faller igenom lite i den tredje perioden så får vi glädja oss åt att killarna hittar tillbaka in i matchen och med en stor dos jävlar anamma lyckas gå ihop som grupp och rädda två poäng. Starkt!

Nu kör vi några dagar med träning och sen tar vi oss an Borlänge hemma i Surahallen på onsdag 26 oktober klockan 19.00. Vi hoppas att ni kommer ner och visar ert stöd och skapar en fin inramning.

Köping HC-Surahammars IF 4-5 (1-1, 0-2, 3-1, 0-0, 0-1)
Skott: 31-36 (13-7, 9-14, 6-12,3-2, 0-1)
Publik: 362
1st period
17:14 1-0 (EQ) KÖP 29. Hugo Ek Koskela (19. Jonathan Andersson)
19:18 2 min KÖP 21. Lucas Carlsson Slashing
19:58 1-1 (PP1) 33. Christofer Udd (22. Hampus Pettersson, 13. André Astley Rydberg)
2nd period
21:04 1-2 (EQ) SUR 77. Eric Karlsson (28. Dniel Andersson)
31:42 2 min KÖP 59. Alfred Bergman Boarding
32:55 1-3 (PP1) 65. Lukas Söderlund (13. André Astley Rydberg)
3rd period
40:26 2-3 (EQ) KÖP 73. Alexander Björklund (77- Marcus Viitan, 5. Wille Bärehag)
43:52 TO SUR Timeout
45:35 3-3 (EQ) KÖP 21. Lukas Carlsson (55. Lucas Gustavsson, 77. Marcus Viitanen)
56:31 4-3 (EQ) KÖP 77. Marcus Viitanen (80. Eric Eljas)
57:49 2 min KÖP 70. Emil Nordberg Delay of game
58: 40 GK Out SUR 44. David Otter
59:05 4-4 (PP1) SUR 28 Daniel Andersson (60. Lukas Henze)
59:05 GK in 44. David Otter