Söderlund, Pettersson och Rydberg lämnar Surahammar

Sent på onsdagskvällen stod det klart att Surahammars IF inte bara tappar Lukas Söderlund. Innan transferfönstret stängde så hade såväl Hampus Pettersson och André Astley Rydberg gjort klart med nya klubbar.

Medan Söderlund som vi tidigare rapporterat, provar lyckan i Hockeyallsvenskan och Tingsryd går Pettersson till HC Dalen och Rydberg till Mariestad. Två lag i mitten av Allettan Södra. Det här innebär att vi tyvärr tappat majoriteten av A-lagets förstafemma under en och samma dag. Detta samtidigt som det återstår två viktiga matcher för laget i jakten på en eventuell playoff-plats.

Förvånande tycker några, oroväckande tycker andra. Vi vill dock betona att det här är en del av den moderna hockeyn och att dessa övergångar skett i bra dialog både med killarna själva och med representanter för deras nya klubbar.

-Spelarna har valt att utnyttja klausuler i kontraktet som ger de möjlighet att prova lyckan på en högre nivå. Att spelare på Hockeyettannivå har den här typen av klausuler är inte unikt för oss i Surahammar, och att spelare får chansen i Hockeyallsvenskan är bra både för spelaren och klubben. Det visar att vi lyckats forma och utveckla spelare som är attraktiva för andra lag. Tyvärr är det så att spelare kommer och spelare går. Det går inte att förhindra utan man får göra det bästa av situationen säger sportchefen Jörgen Mähler.

– Även om det är tråkigt så innebär inte detta att vi som lag på något vis givit upp jakten på playoff-plats. Vi har fullt fokus på matcherna framöver och tror stenhårt på att de killar som är kvar tillsammans med tränaren Johan Hellström kommer ge allt för både klubbmärket och varandra. Nu hoppas vi att våra supportrar sluter upp med ett bra stöd under de matcher som är kvar.

Såväl Lukas Söderlund som Hampus Pettersson och André Atley Rydberg lämnade Surahammar under onsdagen för att ansluta till sina nya klubbar. Vi i Surahammars IF tackar alla tre för fina insatser i Suratröjan och önskar dom lycka till på sina nya hockeyäventyr.