Tellström, Marcko och Hedkvist stannar i Sura

Med minst en match kvar av säsongen 22/23 så har sportchefen Jörgen Mähler redan påbörjat arbetet med att bygga nästa års trupp. Lagom inför helgen blev det klart att tre hårt jobbande och omtyckta killar kör en säsong till i Suratröjan.

Såväl målvakten Linus Marcko som backarna Sebastian Tellström Jovicic och Wille Hedkvist har gjort klart med nya kontrakt för säsongen 2023/24. Linus Marcko som kom till Surahammar från Östersund inför den här säsongen har gång på gång visat att han är en stabil och placeringssäker målvakt. Linus Marcko har hanterat konkurrensen om förstaspaden på bästa sätt genom att knyta näven, nöta detaljer och visa oss alla att han är en mycket duktig målvakt med en ljus framtid. Vi är glada över att Linus nu är klar för ännu en säsong i våra färger.

Detsamma gäller ju även Sebastian och Wille. Sebastian Tellström Jovicic som efter en spelmässigt stark men poängmässigt svag förstasäsong nu utvecklats till rena ”måltjuven” med 14 poäng bara i, vårserien. När han dessutom växt i sitt defensiva spel och visat att han har både handlederna och huvudet för att göra laget bättre så kändes en förlängning på sin plats.

Wille Hedkvist är kanske den mer anonyma men inte mindre viktiga pusselbiten i det kommande laget. Wille gör inga stora väsen av sig men är en spelskicklig, hårt jobbande och väldigt lojal lagspelare som har alla de verktyg som behövs för att bli en storback. Gör aldrig ett dåligt jobb och tar alltid den roll han tilldelas med ett leende. Vi hälsar alla tre killarna varmt välkomna tillbaka när säsongen drar igång igen i augusti.

Visst är det kul att det redan nu börjar röra på sig i en positiv riktning?  Räkna med många fler liknande nyheter närmaste veckorna. Sportchef Mähler har bara börjat och har enligt rykten flera saker på gång för att göra oss till ett ännu starkare lag kommande säsong.

SURA BLÅ – ELDA PÅ!