Vilgot Dahlén första nyförvärvet till Sura

Lagbygget i Surahammars IF har så smått rullat igång. Ett antal förlängningar har kommunicerats tidigare men nu kan vi presentera det första nyförvärvet till klubben. Det är den 21-årige forwarden Vilgot Dahlen som närmast kommer från Örnsköldsviks HF.

Vilgot Dahlén är uppväxt och fostrad i Östersunds IK, men har fått mycket av sin sentida hockeyskolning i MODO Hockeys J18 och J20. De senaste säsongerna har Vilgot representerat Östersunds Ik och nu senast Örnsköldsviks HF i Hockeyettan Norra.

Vilgot är med sina 191 centimeter och dryga 90 kilo en kraftfull forward som gång på gång visat att han är en svårstoppad pjäs med målsinne. Under säsongen 22/23 gjorde Vilgot 17 poäng på 22 matcher i ÖHF. Vi fick ett snack med nyförvärvet under söndagskvällen för att få veta lite mer om både personen och hockeyspelaren Dahlén.

Hej Vilgot och välkommen till oss i Surahammars IF. Hur känns det här?

– Det känns superkul att det nu är klart och jag längtar redan till samlingen i augusti. Jag kände att det var dags att ta nästa steg i karriären och då passade Sura perfekt in på vad jag letade efter. Sura har en stark hockeykultur och en fin historia och det märktes när vi var nere hos er och spelade med Örnsköldsvik den gångna säsongen. Mycket folk på läktarna och bra drag. Sura känns som en förening med bra ambitioner och med den historia som finns kring Sura tror jag det blir en perfekt miljö för mig att utvecklas i.

Berätta lite kort för oss, vem är Vilgot Dahlén?

– Jag skulle tro att mina vänner skulle beskriva mig som en social person med nära till skratt. När jag inte spelar ishockey så gillar jag att vara ute i naturen och vandra i fjällen. Hemma så spelar jag gitarr, kollar serier eller film. Som spelare är jag stor och stark och bra med puck. Jag gillar att gå med kraft mot mål och ser mig som en offensivt stark spelare som kan jobba hårt i spelet över hela banan. Utanför isen bidrar jag framför allt med god stämning.

Tack för pratstunden och välkommen till Sura efter sommaren.

– Tack så mycket. Jag längtar redan och det ska bli jättekul att få träffa alla lagkamrater, övriga personer kring laget och våra supportrar.

Sportchefen i Surahammar, Jörgen Mähler är nöjd med värvningen av Vilgot Dahlén.

– Vilgot är en ung lovande kille. Stor och stark och bra med pucken. Dessutom har han en bra inställning. Jag tror Vilgot kommer passa mycket bra i vårt nya lagbygge.

Text: Mattias Forsberg
Foto: Håkan Nordström. Nordström Bild