Hellström och Sura går skilda vägar

Det blir inget fortsatt tränaruppdrag i Surahammar för Johan Hellström. Föreningen och Hellström har inte kunnat enats om detaljerna i ett eventuellt kontrakt och därför väljer Surahammar att gå vidare med andra spår.

Tränaren Johan Hellström som inledde säsongen i Köping, värvades till Sura i samband med att dåvarande huvudtränaren Thomas Maikkula och assisterande tränaren Nicklas Nywertz fick sparken från sina uppdrag.

Johan Hellström lyckades få laget att lyfta något, och det var bara små marginaler och enstaka poäng som gjorde att Sura inte tog sig vidare till Hockeyettans slutspel. Men trots det blir det alltså ingen fortsättning i Surahammar för Johan Hellström, det berättar sportchefen Jörgen Mähler.

– Johan har gjort ett bra jobb sen han kom till oss i Sura. Tyvärr kunde vi inte enas om de ekonomiska detaljerna vid en eventuell kontraktsförlängning och därför valde vi som förening att tacka nej och istället söka en ny tränare på annat hål.

– Det är ingen dramatik i detta och det finns inga hard feelings. Johan hade ett kontrakt som sträckte sig säsongen ut och trots att vi har haft flera samtal om en eventuell förlängning så hamnade vi lite för långt ifrån varandra för att det skulle funka för båda parter, avslutar Jörgen Mähler.

Vi i Surahammars IF tackar Johan Hellström för det engagemang han lagt ner i föreningen under våren och önskar honom lycka till på sina framtida hockeyäventyr. Enligt sportchefen Jörgen Mähler så har dialog redan inletts med ett annat tränarnamn och förhoppningen är att föreningen inom bara någon vecka ska kunna presentera en ny huvudtränare inför säsongen 23/24.