William Otter stannar i Sura

Den 26-årige William Otter kom till Surahammar från Kiruna IF inför säsongen 21/22 och visade direkt att han hade kvaliteter som laget behövde. Nu står det klart att det blir en tredje säsong i Suratröjan för den duktige och fysiskt starke forwarden.

Det var ett härligt besked som sportchefen Jörgen Mähler levererade på söndagseftermiddagen. Att den reslige, starke och spelskicklige William Otter blir kvar i laget är ännu en viktig pusselbit inför framtidens utmaningar för ”Brukets blå”. William nådde under säsongen som gick inte riktigt upp till fjolårssäsongens fina produktion, men han visade ändå gång på gång att han är ett otroligt nyttig och viktig lagspelare, framför allt i det defensiva jobbet.

William stämplar alltid in med rätt attityd och har inga problem att göra ”skitjobbet”. Han har snabbt blivit en populär kille bland fansen, och vi vill nog säga att det beror både på hans ödmjukhet utanför rinken som hans tuffhet på rinken.  En uppfattning som delas av sportchefen Mähler.

– Det känns jättebra att vi kunde komma överens med William om en fortsättning. Han har kvaliteter både offensivt och defensivt. En nyttig kille som jobbar hårt i alla riktningar och som alltid ger allt för laget.

Vi säger välkommen åter till William och ser fram emot att se honom i Suratröjan säsongen 23/24.

Text och foto: Mattias Forsberg
Grafik: Hesselbäck Design