Isak Wallén ny back i Sura

Det står nu klart att den 20-årige backen Isak Wallén kommer spela i Surahammars IF kommande säsong. Isak med rötterna i Hedemora kommer närmast från lokalkonkurrenten Köping HC.

Det är en stor och spelskicklig back som nu ska ta nästa kliv i karriären hos oss i Surahammar. Isak Wallén är skolad i Leksand och Färjestads juniorled och har på seniornivå gjort en säsong i Hedemora (division 2) och en säsong i Köpng HC (Hockeyettan). Isak är enligt sportchefen en fysiskt stark back med bra spelsinne och ett riktigt bra förstapass. Men vad säger då nyförvärvet själv? Hur skulle han beskriva sig som spelare?

– Jag är en tvåvägsback med bra handleder. Gillar det fysiska spelet och är som starkast i spelet med puck och gärna då i anfallszon.

Vad fick dig att välja just Surahammar till kommande säsong?

– Direkt när Sura hörde av sig så var det väldigt intressant. Jag har bara hört positiva saker om föreningen och stämningen kring laget, och det känns som en väldigt bra miljö för mig att fortsätta utvecklas och ta nästa steg i min karriär. Jag har följt laget och känner att både laget och föreningen vill framåt, vilket jag också vill. Jag ser mycket fram emot säsongen som väntar och hoppas och tror att vi kommer vinna en hel del matcher och dessutom ha riktigt kul på vägen.

Vi hälsar Isak varmt välkommen till vår förening och önskar honom stort lycka till i Suras färger kommande vinter.

Text: Mattias Forsberg