Extra årsmöte väntar i Surahammars IF

Under torsdagskvällen höll Surahammars IF sitt årsmöte för att summera säsongen som gick, diskutera räkenskaper och sjösätta en ny styrelse som ska leda föreningen in i framtiden. På den sistnämnda punkten gick man dock tillfälligt bet och därför beslutade medlemmarna på plats om ett extra årsmöte inom två veckor.

Det var ett 20-tal åhörare som samlats i Surahallens servering för att ta del av den avgående styrelsens redovisning av säsongen 22/23. Inledningen gick bra där man tidigt konstaterade att föreningen trots vissa sportsliga missräkningar på A-lagssidan (missade Allettan), något dyrare resor och material ändå gjorde ett positivt resultat på 23 907 kronor. Självklart ingen summa som bygger en stark framtid, men i skenet av många andra hockeyettanklubbars stora minusresultat så får ändå det ekonomiska utfallet ses som något positivt. När årsredovisningen skärskådats röstade åhörarna på plats för att den avgående styrelsen skulle beviljas ansvarsfrihet. 

Sen tog mötet en för många oväntad vändning. När den avgående styrelsen skulle ersättas av en ny så visade det sig att trots ett ihärdigt arbete av den arbetsgrupp som jobbat med att hitta ny namn till föreningens högsta organ så fattades det fortfarande ett definitivt ja från några av de som är tillfrågade att leda Surahammars IF framåt. Det här innebar att det inte fanns ett helt färdigt underlag för att spika kommande års styrelse. Då åhörarna köpte argumenten från arbetsgruppens Pelle Wahlgren och gemensamt ansåg att arbetet måste få slutföras i lugn och ro, så fattades beslutet att ajournera årsmötet och istället kalla till ett extra årsmöte torsdag den 29 juni klockan 18.00. 

Det här innebär att den avgående styrelsen sitter kvar på sina poster fram till dess.

Många kanske ser det som ett misslyckande och lite av ett antiklimax att den viktigaste punkten gällande en ny styrelse fick lämnas därhän. Men för många på plats var det efter en mer ingående dragning av arbetsgruppen om deras arbete och tänket kring en ny styrelse ändå en logisk utväg att pausa och ta ett kvalitatitv omtag i frågan den 29 juni.

Surahammars IF kallar därför alla sina medlemmar till ett extra årsmöte, torsdag 29 juni klockan 18.00 i ishallens servering.

Har man frågor till föreningen kan man kontakta styrelsen direkt via mejl: [email protected]
Om du har intresse av att bli en av pusselbitarna i styrelsen och hjälpa till att göra Surahammars IF starkare kan ni kontakta Pelle Wahlgren på: 076-768 98 41