Glödhet – fem mål på två matcher * Hunter Godmeres sköna besked efter derbysegern – succévärvningen stannar i Falu IF

Hunter Godmere glöder.

Falu IF:s nye kanadensare avgjorde ”Slaget om Runn” och har nu gjort fem mål på de två senaste matcherna – och nu är det också klart att succévärvningen blir kvar säsongen ut.

– Det är perfekt, en perfekt hockeystad. Människorna i det här laget är fantastiska, säger han.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Hunter Godmere, 22,  kom stukad till Falu IF för två veckor sedan efter en tung höst och mindre och mindre istid i Kalix.

I Dalarna har importen exploderat.

Sedan han anslöt till har ”Fifen” vunnit fyra av de fem senaste matcherna och Godmere själv har gjort nio poäng (sex mål och tre assist) på fem fajter.

– Ja, det där är en riktig profil. Där har sportgruppen varit i fyndlådan och träffat rätt, säger lagkaptenen Patrik Elfsberg till hockeyettan.se.

* Berätta mer om honom!

– En jättefin och ödmjuk kille som vill bli bättre varje dag och det har såklart underlättat för honom att han fått producera från början här hos oss. Men han vill verkligen lära sig att spela i alla delar av banan, nöter mycket video och analyserar våra byten så det är roligt. 

”Pata”, som själv gjorde fyra poäng mot sin gamla klubb  Borlänge, berättar om en kul detalj inför tredje perioden.

– Han hade det lite tufft dom två första perioderna i går så jag fick ryta i åt honom i paus. Då säger han innan vi går ut, ”sorry for the first two, i’ll make it up for you in the third”. Så går han in och avgör. Då är man inne i zonen, säger han och skrattar.

Ja, han är ju det, Hunter Godmere.

Han avgjorde derbyt med knappa fem minuter kvar när han åkte sig fri, var iskall i avslutet och firade framför de tillresta FIF-fansen i Borlänge ishall efter sitt 3–2-mål.

Sen passade han snyggt fram till 4–2 och gjorde 5–2 själv. 

– Det känns fantastiskt. Derbyn betyder mer än vanliga matcher, så det var skönt att kunna vinna, säger Hunter Godmere till Falu-Kuriren.

Det här var egentligen hans sista match med Falu IF – både visumet och kontraktet med FIF går nu ut.

Men för Falu-Kuriren berättar han själv att han återvänder efter jul för att spela vårserien och försöka spela klubben kvar i Hockeyettan.

– Hunter är en otrolig kille. Vi tog in honom för någon vecka sedan och såg direkt att vi hade prickat rätt. Han har det där vi har saknat i offensiven. Nu ska vi fixa med detaljerna här hemma för att han ska komma tillbaka i mellandagarna, säger Trolle Samuelsson, talesperson för sportgruppen, till tidningen.

LÄS MER: Alla importerna i ligan inför säsongen 

HOCKEYETTAN VÄSTRA 29 NOVEMBER: 

Mariestad-Surahammar 4–3SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Tranås-Mjölby 3–4 (förlängning) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Forshaga-Skövde 1–6 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Dalen-Lindlöven 2–1 (straffar) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Borlänge-Falu IF  2–6 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* Tabell västra serien – klicka här!

LÄS MER: Han berättar själv om Zorro-dragningen – se klipp!

15 frågor till Falu IF:s Patrik Elfsberg * Hyllar störste ”busen”: ”Munnen och benen gick i ett” * De i ligan vill han bjuda på middag * Svåraste backen att möta