Viktiga matcher väntar när Sura beger sig norrut

På fredagsförmiddagen rullade spelarbussen norrut där A-laget i helgen ska spela två tuffa bortamatcher i Hockeyettan Norra Vår mot Clemensnäs och Kalix. En lång resa och en helg som kräver både struktur och planering, inte bara på isen för att få det att funka. Vi fick ett kort snack med sportchefen Jörgen Mähler om helgens alla praktiska moment som måste klaffa.

Att spela i Hockeyettans Norra vårserie innebär flera långa resor och en hel del logistiskt pusslande. Sportchefen Jörgen Mähler som i det här fallet även blir lite av en reseledare fick möjlighet att redogöra för upplägg och fix för att få helgen att bli så bra som möjligt.

-Så fort man får spelschemat så startar egentligen planeringen med att boka hotell, mat och buss. Det är ganska mycket förberedelser innan matcherna i norr, man gör en grov planering först som korrigeras lite fram och tillbaka fram till avresa. Idag gick bussen från Surahallen strax efter 11.00. Sen tuffar det på upp till Sundsvall där vi äter mat vid 16-tiden. Vi gör sen ett kortare stopp i Umeå innan vi runt 21:30 når Skellefteå där vi bor på hotell under helgen

-Efter frukost imorgon lördag så är det matchgenomgång och lite egen tid fram till lunch och sen samlas laget och börjar ladda upp i Clemensnäs för matchen som börjar 16.00. Efter matchen är det matlåda som gäller och buss tillbaka till hotellet för nedladdning och sömn.

-Efter frukosten på söndag sätter vi oss på bussen mot Kalix där vi käkar lunch vid 13-tiden, följt av matchsamling och ny match 16.00.  Efter matchen kör vi matlåda på bussen som då börjar rulla de 95 milen tillbaka mot Sura non stop där vi räknar med att vara vid 08:00 på måndag morgon. Det är en prövning för alla med så här intensiva helger och långa resor men gruppen brukar hantera det bra och tack vare våra fantastiska materialförvaltare Daniel, Rickard och Marcus som gör ett kanonjobb i det tysta på såna här resor så får vi alltid bra koll på det som behöver funka. De är otroligt värdefulla och förtjänar all uppskattning de kan få.

Hur ser du rent sportsligt då på de två första omgångarna och det som väntar nu i helgen?
– Starten på fortsättningsserien har inte varit bra. Falu IF hemma är inte en godkänd prestation, där ska vi ha 3 poäng. Strömsbro borta är prestationen bättre, men orken tryter när det är lite folk. Vi har tyvärr haft mycket sjukdomar och småskador som påverkat prestationen. Helgen som kommer blir viktig och serien är kort, så vi har inte råd att sladda efter. Grabbarna är medveten om situationen och jag tycker träningarna i veckan sett bättre och bättre ut. Jag har en bra känsla, avslutar Jörgen Mähler.

Lördag 6/1 16:00: Clemensnäs HC – Surahammars IF
Söndag 7/1 16:00: Kalix HC – Surahammars IF

Båda matcherna kan du köpa och se live via Hockeyettan Play

Text: Mattias Forsberg