17-åringen som tar Hockeyettan med storm * Kaptenen efter nya succén: ”Såg direkt att han var här för att tävla om en plats i laget” * Klipp

Succén fortsätter.

Charlie Forslund, 17, började säsongen i J18-laget.

Nu tar han Hockeyettan med storm och är en drivande spelare i sensationslaget Falu IF.

– Man såg direkt att han var här för att tävla om en plats i laget, säger kaptenen Patrik Elfsberg.

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Ja, det är sannerligen ett häftigt dundergenombrott vi får se i Dalarna.

Charlie Forslund går från klarhet till klarhet och gjorde två mål – här får ni det första – när Falu IF vann första play in-mötet mot Kalix.

Forwardstalangen, som spelade hela hösten i J18 och J20, fick chansen i A-laget i december och har sedan dess imponerat väldiga.

Han gjorde 19 poäng i norra vårserien och succén fortsatte alltså direkt i slutspelet.

– Det är fantastiskt roligt att se hans utveckling från junior- till seniorhockey. Det är inte bara målen och poängen som imponerar utan även hans spel utan puck och över hela banan, säger tränaren Torbjörn Johansson till Falu-Kuriren.

17-åringen själv tror att hans slit tidigare i höst ligger bakom framgången. 

– Jag har väl gjort arbetet i J18 och J20 som gör att jag får chansen i A-laget nu.

Han är dock ödmjuk efter alla hyllningar.

– Jag får väl höra en del positiva saker från olika håll. Det är roligt, men jag försöker lägga det åt sidan och fokusera på hockeyn. Folk säger åt

mig att hålla fötterna på jorden och det tycker jag att jag gör, säger han till Falu-Kuriren.

Patrik Elfsberg, 29, kaptenen med elva säsonger i ligan och en bra bit över 400 tävlingsmatcher, är lika imponerad som alla andra över 17-åringens framfart.

* Vad såg du hos honom när kan kom upp i A-laget i vintras?

– Man såg direkt att han var här för att tävla om en plats i laget, han tog för sig direkt från första träningen och det är ju sånt man vill se av de yngre som kommer upp. Det blev en blåslampa i arslet på oss äldre direkt, säger han till hockeyettan.se.

* Vad är det som gör honom så speciell?

– Det är väl att han har förvaltat chansen han fått på ett väldigt bra sätt. Det är ju en sak och få chansen att spela i en första/andrakedja samt powerplay som junior, men en helt annan sak att klara av och leverera under en hel serie som han gjort här efter jul. Modigt av tränarna och ge honom chansen, men ännu mer imponerande av Charlie att ta chansen. 

* Vad är det för kvaliteter han har som sticker ut?

– Storleken har han ju, men det är väl framförallt att han fortfarande är kvick och rörlig trots sin storlek. I Charlies fall är det nog bra att han inte hittat till gymmet än, säger ”Pata” och skrattar.

  Sen är han orädd och vågar sticka in näsan där det kan hetta till, vågar hålla i pucken och ta avslut.

* Och till sist – hur bra kan han bli?

– Det är alltid svårt att sia om något sådant, men självklart kommer han att ha alla möjligheter och ta sig så långt som han själv vill. Har han bara tålamodet och bra folk ikring sig så blir det nog bra!

Patrik Elfberg avslutar:

– Men man ska komma ihåg att det är en sak och flyga fram en säsong som nykomling, precis som hela Falu IF gjort och en annan sak år två när det kommer förväntningar från sig själv och omgivningen.

Text: PeO Larsson

PLAY IN 1:3 TISDAG 27 FEBRUARI

Falu IF-Kalix 4–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Alvesta-Borås 1–6 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

***

Spelschema ser sedan ut som följer:

1 mars: Kalix-Falu IF, Borås-Alvesta

Eventuellt 2 mars: Kalix-Falu IF, Borås-Alvesta

Segrarna klara för kvartsfinalspel, där valet avgörs söndag 3 mars.

TV: SÖNDAG 3 MARS 12.00 – SE VALET TILL KVARTSFINALERNA HÄR!

Detta visste du inte om spelarna i Falu IF * ”Slår på gps:en varje gång han ska till hallen” * Kaptenen berättar om sina lagkamrater * ”Alldeles illröd i ansiktet”