fre 13 mar Slut
Hockeylag MAR 1
Hockeylag TRA 0
lör 14 mar 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -

Head Coach Dreberg förlänger med AIF!

Efter alla framgångar tillsammans så är vi oerhört glada att kunna presentera att Head Coach Christer Dreberg har valt att förlänga med AIF!

Hemsidan tog ett snack med Dreberg:

Att kalla dig för skåning är inte särskilt lämpligt har en del av oss fått uppleva, är det så att Skåne är IFK, och Blekinge vart du kommer ifrån är AIF?
– Du börjar med en vass fråga, ha ha ha. Jag är bleking och kommer så alltid att vara. Född och uppvuxen i Olofström som absolut är en ort som har likheter med AIF-andan.

När man träffar dig slås många av ditt genuina och ärliga AIF-hjärta, när du pratar AIF känns det oerhört äkta. Kan du beskriva hur det kommer sig? Finns det på något vis likheter var du kommer ifrån och AIF och Kiruna?
– Helt klart är det så. Alla föds med ett ‘blankt papper’, men formas sedan utifrån omgivningen och dess värderingar. Kände redan från start att detta kuggade i utifrån våra gemensamma värdegrunder.

Om vi pratar nästa steg, tror du att det finns förutsättningar för AIF att i framtiden lyckas ta sig till allsvenskan? Isåfall, vad krävs det för detta som du ser det?
– Det inte alls omöjligt. Finns inte möjligheterna så får man se till att skapa dom. Om/när man väl tar steget gäller det att man är förberedd och redo på alla plan. Det jag främst tänker på är att man har organisation, ekonomi och sport som går i takt. Vi är helt klart på rätt väg då allt har gått framåt i ‘lagom’ takt. Trappsteg för trappsteg har tagits och vi kan se framtiden an med stor tillförsikt.

Du har varit här i tre år, vad har varit den största “kulturkrocken” ?
– Vet väl inte direkt om det har med ‘kulturkrock’ att göra, men ibland önskar man att vissa saker och ting gick lite snabbare. För att ta en ytterlighet och ett exempel så tog det 48 dagar, 3 timmar och 3 minuter att svara på om ett lag(fri gissning) kunde tänka sig en träningsmatch. Svaret var nej. Med detta arbetssätt och bristande respekt lär man ha svårt för att ta steg i rätt riktning.

Hur vad det att uppleva den första vintern med mörkret, funderade du någon gång vart fan du hamnat?
– Absolut inte. Jag var förberedd både sportsligt och mentalt vad som stundade. Men självklart var 30 raka vinster och obesegrade en hjälp på vägen.

Om du fick välja fritt bland alla div. 1 spelare i Sverige, du får välja en back, en center och en ytterforward, vilka tror du hade passat bra till laget?
– Kan jag tyvärr inte svara på, hoppas du förstår anledningen. Någon kanske dyker upp i AIF till hösten din spjuver.

Det var ju helt osannolika 6 derbyvinster, alla var ju skönare än det bästa sexet man haft, men vilken av de 6 var skönast?
– Kanske tråkigt svar, men självklart var första derbyvinsten speciell i många avseenden. Vad det gäller ‘sexet’ så får det stå för dig, ha ha ha.

Du kommer att vara högst delaktig i organisationsarbetet inför nästa säsong, ser du möjligheter till att organisationen liksom laget kliver upp ett steg på stegen?
– Givetvis! Med en bra struktur på arbetet ska vi flytta fram positionerna utifrån en ny och väl nyanserad tre årsplan.

Slutligen så måste vi få reda på vad som hände på raggarfesten i somras. Det ryktas om att det var du, eller åtminstone någon som liknar dig, vandrade fram och tillbaka i mörkret bärandes på en resväska och verkade oerhört vilsen med lätt osymetriska steg. Känns skönt att vi kan reda ut det här och nu, för det var väl inte du?
– Hade inte den som verkligen är vilsen flyttat bilen hade denna fråga aldrig kommit på tal, ha ha ha.

Tack för pratstunden!
– Tack själv, nästa gång är det jag som ställer frågorna, ha ha ha.

 

————————————————————————————————–

 

Här nedan följer Christers egna ord och tankar om framtiden:

Resan fortsätter mot nya mål!

Reflektionerna är gjorda och där de individuella samtalen med spelare samt en del andra personer är till 95% sammanställda. Efterarbetet när en säsong är till ända ger bekräftelse och fakta. Detta ska sedan ligga till grund för en fortsatt utveckling. Ett mycket viktigt arbete på alla plan, där AIF kan se framtiden an med stor optimism.

Mycket arbete kommer att krävas, där bl a en ny treårsplan ska ligga som grund. Många tänker ”bara” på det sportsliga, men det finna flera andra delar där en plan kommer att läggas. Vi är idag en ”ung” förening som redan/åter gjort stora avtryck i Hockeysverige. Nu jobbar vi vidare från befintlig nivå för att bli än starkare över tid och flytta fram våra positioner. Utifrån organisationen ska det jobbas med struktur. Detta gör vi tillsammans med glädje och gemenskap som vi alla känner delaktighet i.

Bekräftelse och inspiration är enormt viktigt. Utifrån detta skapas positiva bilder som ger den energi som krävs att övervinna ev hinder och motgångar. När jag i Maj 2017 skrev på för Kiruna AIF hade jag bilderna klara och där ni i artikeln ”Maj 2017, vad hände sen ?” kan läsa delar av utfallet. Ett fantastiskt arbete har gjorts av alla inblandade. Det har varit tufft många gånger, men med den värme och hjärta AIF visat och står för har gett den extra energi som varit nödvändig. Spelarna har dessutom visat en enorm karaktär och målmedvetenhet. En grupp som jag från första dagen fastnade för att utveckla och driva vidare. Nu är det nya bilder som gäller och som ska förverkligas. Dessa når vi genom kontinuitet, karaktär och vilja. Till hösten kommer ett delvis nytt lag ställas på isen.  Känslan är dock att endast mindre förändringar kommer att ske. På de positioner förändringar sker, är karaktären viktig för att vi som lag och individ ska få den hjälp som behövs för att ta nästa kliv. Ett lag är hela tiden under uppbyggnad och här är vi helt klart på rätt väg.

Kiruna AIF:s ”framruta är större än bakrutan”, men där bakrutan ger fantastiska  bilder som ger inspiration. En historik utöver det vanliga och som jag genom stor glädje och entusiasm ska få nya AIF drömmar att bli uppfyllda. Utifrån Gemenskap – Tradition – Stolthet jobbar vi vidare, och vi gör det tillsammans !

Ett tips, lyssna på Tony Björkenvalls ”Du går aldrig ensam”. En fantastisk låt och text som verkligen berör och säger enormt mycket om AIF.

Jag har bilderna klara, nu kör vi !

 

Bästa AIF hälsningar

Christer Dreberg – Head Coach Kiruna AIF