Fysisk back är klar för Väsby

Den stora och tufft spelande backen Daniel Carlqvist, 22, är nästa förvärv till Väsby Hockey. Han kommer närmast från en säsong i topplaget Kalix, där den högerfattade backen tog ett stort defensivt ansvar.

Tjugotvååriga Daniel, som mäter 190 cm och som väger 94 kilo, är definitionen på en fysisk stark som gillar att städa undan framför eget mål. Han använder sin kropp ofta och gärna, och är precis den spelartyp som vi sökt efter och som vi kanske saknade en del utav den just avslutade säsongen.

Daniel Carlqvist har Gimo IF som moderklubb och det var också där han som femtonåring debuterade i division 3. Därefter väntade spel i AIK, där Daniel spelade från J18 upp till J20.

I AIK var Daniel lagkapten under säsongen i J18 och assisterade lagkapten i J20. En säsong där Daniel för övrigt hade Jussi Salo som tränare. Som nybliven senior spelade Daniel i Österrike och RB Hockey Juniors i AlpsHL, och tillbaka i Sverige gjorde Daniel en säsong i Tyringe innan säsongen i Kalix tog vid.

Vi hälsar Daniel varmt välkommen till Väsby Hockey och ser fram emot ett tufft spel i Väsbytröjan de kommande två säsongerna.

Så här säger sportchefen, Tom Tärnström, om Daniel Carlqvist intåg:

– Daniel är en stor tuff, back med bra defensiva egenskaper. Han är en väldigt bra karaktär och en lagspelare som alltid gör sitt jobb.

Kontraktet är skrivit på två år.

Vid pennan:

Krister Holmgren

Foto: Oliver Åström