Kim Thunell inför J18 Ettan som drar igång imorgon

J18 division 1 serien var färdigspelad förra helgen och summerar vi den så är vi SERIESEGRARE 5 poäng före Västervik. Laget tog 31 av 36 möjliga poäng.

När jag har pratat med huvudtränare Kim Thunell under seriens gång så har det varit lite upp och ner. Motståndet var inte alltid det bästa och då kunde det vara svårt med inställning och fokus i 60 minuter för killarna. De pratade mycket om detta att komma ut påkopplade och spela sitt spel. De sista matcherna såg man just detta med att vara påkopplande, noggranna och inte bjuda motståndarna på så mycket. Så summa summarum så har man sett en bra utveckling under seriens gång.

Nu är man nyfiken på att höra Kim Thunells tankar inför J18 Ettan som börjar imorgon söndag hemma mot Västervik kl. 14.00. Jag tog ett snack med honom inför det.

Nu väntar ny serie, vad är dina tankar inför?

Som sagt, ny serie, nya möjligheter. Kul att få möta andra lag. Vi har klarat av första delmålet, att vinna första serien. Nu räknar vi med att det blir lite tuffare. Kommer bli 10 omgångar där det gäller att vara på tå hela tiden. Vi pratar mycket om att vi ska fortsätta vara noggranna och att vi behöver komma upp några procent till i allting.

Jag tycker att vi under säsongen har utvecklar vårt spel. Framför allt nu på slutet att vi är med när det börjar, sätter taktpinnen. Sen är det svårt att kräva att man ska spela tre perioder fantastisk hockey. Kan man börja med att göra det bra i första perioden så har man gett sig ett bra utgångsläge. Det har vi tryckt mycket på.

Vi slipar på smådetaljer, fortsätter med det spel vi har tränat på hela säsongen.

Grabbarna hade spelarmöte i torsdags. Då pratade vi om noggrannheten och att vi ska försöka vara positiva hela tiden även om det kommer bli lite tuffare. Det kanske inte kommer gå så enkelt som det har gjort i vissa matcher. Att vara på tå och ta åt sig av eventuell kritik på ett bra sätt.

Vad har ni för mål i denna serien?

Vi tränare har inte pratat så väldigt mycket om mål. Vi pratat inte målsättning utan vi tar en match i taget.

Hur går snacket bland killarna då?

Vi har haft individuella samtal med samtliga spelare och alla är väldigt målmedvetna. De vill att det här laget ska tillbaks till J18 Elit. Grabbarna har lagt ribban högt om vad de vill. Det är sugna grabbar så det ska bli roligt att dra igång.

Hur ser upplägget ut i denna serien och framöver?

Det är 6 lag. 1-2 är direktkvalificerade till kvalserien till J18 Elit. 3-4 får spela playoff bäst av 3 mot de som vinner fortsättningsserierna och segrarna spelar kvalserie. 5-6 har spelat klart.

Det stora målet är att det absolut inte ska vara slut!

av Susanna Johansson

Länk till serien hittar du HÄR