En pinne som kunde varit fler

Bois tog idag en poäng mot serieledande Lindlöven efter att man förlorat med 4-3 (1-1,1-1,1-1,1-0) efter sudden. Det var en poäng som kunde varit fler, man ledde nämligen länge matchen men fick se sin ledning kvitterad med bara minuten kvar.

Bois inleder den första perioden klart bäst, man trampar gasen i botten och har flera långa anfall mot Lindlövenmålet. Man är också nära att ta ledningen när Anton Blomberg kommer fri och skluter, men skottet prickar stolpen. Strax efter får Tobias Aronsson pucken mitt i slottet i bra skottläge och skjuter, men återigen så blir det ett retligt skott insidan stolpen, och returen mot det öppna målet räddas av en täcks bort av en täckande Lindlövenspelare. Lindlövens tränare Jonas Dufåker såg sig tvingad att ta en timeout för att ingjuta mod i sitt lag. Strax efter timeouten trampar Erik Olsson runt på kanten och in på mål, men han blir fasthållen och kan inte komma in framför målet. Det blir dock ingen utvisning men när en Lindlövenspelare sedan kommer i en liknande situation så åker Boisaren ut. I det efterföljande powerplayet så gör Lindlöven 1-0, det är Filip Barklund som tar några skär in från blå och prickskjuter pucken stolpe in. Surt i det läget då Lindlöven knappt haft något. Men det kom att bli ett rätt snabbt svar på detta från Bois sida. Johan Frick, som normalt inte är någon större målskytt, kommer halvfri på vänsterkanten och skjuter pucken mellan benen på William Kias till 1-1. Bois var det klart bättre laget med lika antalet på isen, men det blir mycket utvisningar på slutet, två för Bois, ett för Lindlöven. Båda lagen reder dock ut spelet med en man mindre, även om det återstod en del på Bois andra utvisning när periodsignalen gick.

Bois reder ut boxplayet på ett bra sätt och efter det är det rätt jämnt spel och chansfattigt. Bois har den klart vassaste, då man i powerplay i en grötig situation slår på den lösa pucken mitt framför mål mot det tomma målet, men en liggande William Kias gör en mirakelräddning med plocken. Men så lyckas Erik Olsson vinna en sargduell i egen zon vilket ger honom en två mot etta tillsammans med Anton Blomberg. Erik väljer dock att avsluta själv och hittar då rätt för andra matchen i rad och Bois tar ledningen efter 12 minuters spel. Efter det så är det Lindlöven som tar tag i taktpinnen, de får några långa anfall med skott från blå, och till slut är det just ett sådant läge som innebär kvittering. Skottet står Elias Lindgren för, och en skymd Malmborg är chanslös. Efter det så tar Bois över taktpinnen igen, och man har ett par bra lägen, dock utan att hitta rätt.

I den sista perioden så är det Bois som inleder bäst, och efter en tekning följt av skott och en lång retur så kan Jesper Broeng bomba en riktig mörsare till Boisledning 2-3. Det var riktigt bra skymning framför mål, då hela Boiskedjan stod och skymde Kias. Efter det så rullar minuterna på utan att det skapas något hett. Bois försöker hålla pucken framför sig och lyckas bra med det. Man har också ett gyllene läge att avgöra matchen när Jesper Lindén hitta Lukas Larsson helt ren mitt i slottet, men Kias gör en stor räddning igen. Med 1½´minut kvar och tekning i Bois zon tar Lindlöven ut målvakten, och det draget lyckas. En skottfintande Elias Lindgren på blå hittar Isak Jonsson nere till vänster och han får öppen kasse att direktskjuta in pucken i.

Det innebar sudden death, ett spel där lagen mest såg ut att åka allmänhetens åkning i, inget av lagen verkade vilja riskera att bli av med pucken, utan åkte mest runt med den. Men så vinner Isak Jonsson en duell vid sargen, och kan tämligen ostört åka in framför mål och hänga upp den på Malmborgs klubbsida till 4-3 och Lindlövenseger.

En sur förlust med tanke på att man hade ledningen med dryga minuten kvar, men den enda poängen man fick med sig kan visa sig nyttig i streckstriden.