Ny tung förlust för Kiruna IF

KIF:s helg gick från dålig till värre.

Sundsvall vann med 4-0 (2-0, 1-0, 2-0) och säkrade en plats i Allettan.

Gör KIF dem sällskap om en vecka? Avslutningen kommer att bli ett superdrama.

 

KIF startade matchen bra. Redan efter 20 sekunder prickade Sebastian Kauppila ribban. Lite senare fick Jesper Landström ett fritt läge men bommade.

Kiruna skapade mest i första perioden. Men Sundsvall gjorde målet.

Ludvig Christoffersson var olycklig i momentet innan. KIF-målvakten fick inte iväg pucken långt nog. Istället kunde Isak Norén snappa upp den in rundhörnet, uppfatta att målvakten var utanför kassen och kasta in den till målskytten Erik Hedlund.

0-1 kändes riktigt surt med tanke på den pigga KIF-starten.

Surare blev det när Calle Källström åkte på en puck out i spel fyra mot fem. Sundsvall fick därmed spela fem mot tre i en och en halv minut. Men än en gång visade KIF vilket fint BP man har den här säsongen.

William Palovaara täckte skott, Jesper Landström petade puck och vips så var powerplayet dödat.

Både Simon Thyni och Kauppila hade farliga lägen framför Sundsvallskassen utan att få in pucken.

Närmast ett till mål var dock Oscar Kåhlström som slängde in pucken mot kassen i slutsekunderna. Han fick se den studsa på Christofferssons axel och över och sedan tätt utanför stolpen.

Där hade KIF tur.

 

Kiruna var betydligt blekare i den andra rundan. Och Sundsvall var mycket tyngre.

Spelet såg ut därefter där det i mångt och mycket var spel mot ett mål. KIF hade väldigt svårt att få ut puckarna ur egen zon när man väl vann dem och gästerna malde och malde.

En av få omställningar slutade i en kanonchans.

Anton Tano till Matias Mustonen till Simon Thyni. Anfallet kom i flygande fart, skottet var hårt men plockräddningen av Viktor Rönnqvist sylvass.

Istället kom 0-2 – rättvist. Gustav Marnetoft tryckte in en andrapuck som låg lös framför kassen. Symptomatiskt för spelbilden.

Ludvig Christoffersson gjorde ett par kanonräddningar (en sidledsförflyttning och en låååång benparad) som hindrade fler mål. Men bara tillfälligt.

Med 34 sekunder kvar av perioden bombade Oscar Kohlström in 0-3 från blå.

Ett tungt avslut på en tung period för Kiruna IF.

 

Det blev heller inte bättre i den tredje perioden. KIF körde ständigt fast, hade svårt att skapa farliga chanser och tiden rann iväg väldigt fort.

Sundsvall la in 0-4 i tom bur med en och en halv minut kvar.

Därmed tappade man chansen att skaffa sig ett utmärkt utgångsläge inför de två sista omgångarna. Sundvall däremot säkrade platsen till Allettan i och med segern.

Vi hoppas göra dem sällskap om någon vecka.

Spara på naglarna gott folk. Det här kommer att bli ett drama ända in i den sista matchen.

Mattias Heikki