Värvar ännu en spelare från lokalkonkurrenten

KIF värvar ännu en spelare från pausande Kiruna AIF.

Daniel Bäckström är klar.

– Han står för ett hårt jobb och en bra karaktär. Han är jobbig att möta och gör poäng, säger sportchefen Thomas Jatko.

 

Först kom Marcus Runnkvist, sedan Philip Kemi. Näste spelare att byta färger inom Kirunahockeyn är en 27-årig finländare som kan spela både winge och center.

Daniel Bäckström är välkänd för Lombiapubliken efter sina två säsonger i AIF. Innan det gjorde han ett kortare gästspel i KRIF och innan det spelade han hela sex säsonger i USA.

Helsingforsgrabben spelade i Nacka under juniortiden och har därmed bott i Sverige till och från i över tio år.

Eftersom han känner Kiruna mycket väl och har jobb i stan blev den här lösningen väldigt smidig för alla parter.

Just nu (tisdag vid lunch) sitter han i en bil på väg till Kiruna. Om han skulle hinna till kvällens träning är oklart. Men, enligt Jatko, kommer han att vara spelklar till Allettanpremiären borta mot Boden på torsdag.

 

Därmed har KIF två målvakter, åtta backar (nio om man räknar med Willy Halmkrona som tränar med A-laget) och 14 forwards. Därmed finns det inga planer på att värva ytterligare spelare inför våren.

Inför säsongen samlade KIF-fansen snabbt in ett fint bidrag till spelartruppen. Insamlingen gick under namnet Fansens Spelare.

De pengarna går inte till en specifik spelare, utan har hjälpt till att finansiera de tre senaste nytillskotten.

– Istället för en fick vi tre. Vi är väldigt tacksamma för den här hjälpen som vi fick av alla som har valt att ställa upp. Det har spelat stor roll, säger Thomas Jatko om lagbygget.

 

Mattias Heikki