Tunga poäng på spel i Bahcohallen

Två lag som båda förlorade i onsdagens seriepremiär av Hockeyettan Norra Vår drabbar samman i Bahcohallen på fredagskvällen. Att det är blytunga poäng på spel för både Enköping och Vallentuna behöver inte diskuteras, förloraren här dras redan nu in i bottenstriden.

Matchen streamas på Hockeyettan Play. Köp matchen separat eller teckna ett prisvärt abonnemang från 149 kr/månad. Välj ESK i listan över klubbar så är du samtidigt med och stöder oss >>

Medan Enköping förlorade hemma mot Wings med 3-6 i onsdags, så kammade Vallentuna noll poäng i sitt hemmamöte mot Surahammar efter slutsiffrorna 1-3.

Båda lagen har därtill en mindre smickrande form om man räknar in avslutningen av grundserien också. Medan Enköping nu har åtta raka förluster så har Vallentuna blott två segrar på sina åtta senaste – varav en var mot just Enköping i Bahcohallen för lite mer än en månad sedan.

Den matchen slutade 0-3, ett resultat som alls inte speglade matchbilden vilket du kan läsa om här.

Så var det även för Enköping i premiärförlusten mot Wings, där 3-6 inte speglade matchbilden. Medan ESK bommade sina återkommande målchanser, så fick Wings stor utdelning på sina chanser.

– Det är motigt när målen trillar in där de inte skall och inte brukar. Tycker det är missvisande siffror sett till spelet över 60 minuter, sa ESK-tränaren Jonas Norgren till Lokalsport.nu efter matchen.

Även om vi hört det fler gånger förut under säsongen så var det återigen så att man faktiskt spelade så pass bra att det borde ha blivit poäng.

Att nyförvärven Viktor Burman, Lukas Henze och Emil Hälldahl var med och bidrog till ett, som det kändes, friskare och piggare ESK är utom tvivel.

Nu gäller det för dem att fortsätta leverera energi till resten av laget.

Hos fredagens motståndare Vallentuna är mycket av det produktiva framåt knutet till en spelare. Gustav Jansson är med sina 13 gjorda mål i ensamt majestät i den interna poängligan och blir någon som ESK måste hitta ett sätt att stoppa.

 


MATCHEN: ESK Hockey – Vallentuna Hockey
PLATS: Bahcohallen
DAG & TID: Fredag 30/12 kl 19:00

FÖRKÖP BILJETT >> 
STREAMA MATCHEN>>


Erbjudande där du samtidigt är med och stöttar ESK Hockey:
Abonnemang på Hockeyettan Play >> 

(Välj ESK i listan över klubbar så stöder du oss)