Burmans hattrick banade vägen för efterlängtad ESK-seger

Viktor Burman fullbordade sitt hattrick när han satte 5-1-målet i krysset. Foto: Håkan Hagman

Genom ett hattrick banade nyförvärvet Viktor Burman vägen för Enköping att äntligen bryta sin sura förlustsvit och vinna fredagskvällens hemmamatch mot Vallentuna med 6-3.

Den åtta matcher långa raden av förluster i Hockeyettan är nu äntligen bruten för Enköping då man på fredagskvällen besegrade Vallentuna med tennissiffrorna 6-3 hemma i Bahcohallen.

En stor faktor bakom segern var nyförvärvet från Kiruna, Viktor Burman, som nu i sin andra match för sin nya klubb stod för ett hattrick med tre snygga mål i matchen.

Men faktum är att han inte bara bidrog med sina mål utan ger laget precis den vitamininjektion som laget sökte när man var ute på värvarstråten i pausen inför vårserien.

Tillsammans med de övriga två nya spelarna, Lukas Henze och Emil Hälldahl, har man gett ESK en helt annan tyngd i offensiven mot vad vi sett tidigare under säsongen.

I sammanhanget ska vi heller inte glömma junioren Leo Krantz, som också är ny i A-laget och som också bidrar med energin på ett fint sätt.

Som vi har sett så många gånger tidigare den här säsongen så kom Enköping ut starkt i den första perioden men till skillnad från tidigare så får man nu utdelning på forceringen.

Första målskytt blir Johannes Hellsten på magnifik passning från just Leo Krantz när matchen bara är drygt 2,5 minuter gammal.

Vallentuna kvitterade visserligen men det var en av få vassa chanser gästerna fick i perioden, där ESK annars dominerade stort. Målet kom i en spelvändning där pucken på något sätt trycktes in i målet.

Enköping fortsatte trumma på och fick rättvist in två mål till innan periodvilan. Först genom Wilmer Lindblad och sedan genom matchens stora lirare, Viktor Burman, som gav hemmalaget en 3-1-ledning med sig in i omklädningsrummet.

Burmans show fortsatte sedan i den andra perioden. Perioden är bara dryga minuten gammal när han trycker in 4-1 och med bara två minuter kvar av perioden fastställer han sitt hattrick med att sätta 5-1-målet kliniskt i krysset på ett friläge, genialiskt framspelad av Robin Nilsson.

Ett mål som verkligen var kronan på verket när man gör ett hattrick.

Trots 5-1 på tavlan när pucken släpps för den tredje perioden så har Vallentuna inte gett upp. ESK blir mer avvaktande i spelet och backar hem på ett sätt som spelar gästerna rakt i handen.

Det blir nerv i matchen sedan Vallentuna reducerat till både 5-2 och 5-3 och därtill har bud på ett fjärde mål. Men med 2,5 minuter kvar att spela kan lagkaptenen Robin Nilsson punktera matchen med 6-3 i den tomma Vallentunaburen och den minst sagt efterlängtade segern är ett faktum.

Den bittra förlustsviten stannar därmed på åtta raka och inför fortsättningen av vårserien är man nu i allra högsta grad med i striden.

Också positivt är förstås att man nu gjorde hela sex mål i en och samma match (säsongsbästa!), men också att man gjorde mål i powerplay och dessutom spelade riktigt bra i boxplay.

Närmast väntar sex raka bortamatcher med start den 7 januari i Örnsköldsvik.

ESK – Vallentuna 6-3 (3-1, 2-0, 0-3)

Skott:  28-32 (13-9, 8-11, 7-12)

ESK:s målskyttar: Viktor Burman 3, Johannes Hellsten, Wilmer Lindblad och Robin Nilsson

Blomsterlandets pris:  Viktor Burman (ESK) och Marcus af Burén (Vallentuna)

Publik:  205 st

Tremålsskytten Viktor Burman hade show när ESK mötte Vallentuna. Här i kamp med gästernas Lucas Lagerstedt. Foto: Håkan Hagman