Tunga förlusten senast blir tändvätska på lördag?

Senast Enköping spelade hockey i Surahammar sved det ordentligt med en pinsam 0-9-förlust på försäsongen. När man nu på lördagen återigen ska mötas i Surahallen finns inget utrymme för en ny förnedring, i alla fall om ESK vill hänga på i kampen om slutspelsplatserna. 

Matchen streamas på Hockeyettan Play. Köp matchen separat eller teckna ett prisvärt abonnemang från 149 kr/månad. Välj ESK i listan över klubbar så är du samtidigt med och stöder oss >>

Efter att Enköping vunnit träningsmatchen hemma mot Surahammar, så åkte man på en pinsam 9-0-förlust i returmötet hemma hos Surahammar.

Förmodligen, och förhoppningsvis, är detta nu helt betydelselöst när det under lördagen återigen är dags för Enköping att äntra isen i Surahallen, nu för match i Hockeyettans norra vårserie.

Surahammar, allmänt topptippade i serien, är trea i tabellen på nio poäng medan Enköping, som allmänt tippats som bottenlag, är femma på sex poäng – och en match mindre spelad.

Ska Enköping ta häng på slutspelsplatserna är en seger att föredra och rimligtvis borde resultatet förra gången vara nog så god tändvätska inför den här matchen.

Samtidigt som Surahammar tippas högt i nuvarande serie så är man en liten besvikelse, då många hade dom som givna allettankandidater.

Men den missade man och i inledningen av vårserien har man förlorat mot både Wings och Borlänge.

En spelare att se upp med är Lukas Söderlund, med tidigare meriter från Juniorkronorna. Han har hittills noterats för 23 poäng, varav 13 mål, på 22 matcher och flera av dessa är matchvinnande mål.

Siffror som gör honom till hela seriens poängkung så här långt.

Motsvarande statistik hos Enköping är mer blygsam. Här toppar backen (!) Robin Nilsson den interna poängligan på blott 10 poäng och även om man lägger till nyförvärven som laget hämtade in inför vårserien så är han ändå i lagets topp.

 


Surahammars IF – ESK Hockey
Plats: Surahallen, Surahammar
Tid: Lördag 14/1 kl 16:00

STREAMA MATCHEN >>

LINEUP, STATISTIK & MATCHHÄNDELSER >>


TABELL INFÖR MATCHEN