Enköping vill byta trenden i Upplandsderbyt

Efter seger i ”E18-derbyt” mot Surahammar i lördags ska Enköping nu försöka ta en ny derbyseger. Den här gången i Upplandsderbyt mot Wings på bortais, en mardrömsmotståndare som vunnit de fem senaste derbyna.

Matchen streamas på Hockeyettan Play. Köp matchen separat eller teckna ett prisvärt abonnemang från 149 kr/månad. Välj ESK i listan över klubbar så är du samtidigt med och stöder oss >>

Enköping svarade för starka vändningar två gånger om i bortamatchen mot Surahammar och kunde till slut ta segern på övertid.

På onsdagskvällen är det återigen dags för en tuff bortamatch, nu i Märsta mot serieledande Wings. Upplandskollegan har en fem matcher intakt segersvit mot Enköping, något som de grönsvarta garanterat är maximalt laddade för att ändra på.

Wings har flugit fram i den norra vårserien och är ännu efter fem omgångar obesegrade.

Den senaste veckan ha man dock tappat två av sina mer ledande spelare sedan Tim Friberg lämnat för spel utomlands och därtill tappat Pontus Karlsson, som under tisdagen blev klar för Nybro i den södra Allettan.

Två tunga tapp som det återstår att se hur det påverkar Märstalaget.

Enköping förlorade visserligen i seriepremiären mot just Wings (3-6) men har sedan dess tagit tre segrar och bara en förlust och den kom i en jämn kamp mot Teg.

I en haltande tabell ligger ESK fortfarande femma, men det är bara en enda poäng upp till tredjeplatsen ovanför strecket för slutspel.

På tal om slutspel – bäst ranking i ett sådant slutspel vore i så fall att vinna den här serien. Och om den chansen överhuvudtaget ska leva vidare så är det tre poäng och inget annat som gäller på onsdagskvällen i Märsta.


Wings HC – ESK Hockey
Plats: Pinbackshallen, Märsta
Tid: Onsdag 18/1 kl 19:00

STREAMA MATCHEN >>

LINEUP, STATISTIK & MATCHHÄNDELSER >>