Stark seger mot serieledarna!

Bois gjorde 50 riktigt bra minuter när man åkte ner och mötte sitt spöklag nummer ett, Dalen. För så långt ägde man matchen totalt, och även om det blev lite nerväst på slutet så kunde man ändå hålla undan och vinna matchen rättvist med 2-3 (0-1,0-2,2-0).

Om laget

För första gången på länge så kunde Bois mönstra starkaste möjliga lag, och det kom också att visa sig.

Första perioden

Bois startade perioden riktigt bra, redan i första bytet satte man hög press på Dalen och tvekade inte att smälla på när läge fanns. Dalen verkade lite chockat nästan och slängde iväg mycket puckar som gick till icing eller fel adress. Det är också efter en felpass som Bois kom att ta ledningen. En ivägslängd puck studsar på en Dalenspelare och ut mitt i Dalens försvarszon. Där snappar Ludwig Wistén upp pucken, skottfintar och lägger den istället i sidled till Gustav Lindberg som kan näta efter en kalaspassning från Wistén för andra matchen i rad.

Bois fortsätter sätta hård press, och Dalens besök i Bois zon var få och korta, medan Bois har ett par bra lägen till att utöka sin ledning, men skotten i fina lägen går i block. Bois har också chans i ett powerplay, men då spelar Dalen starkt och lyckas hålla Bois utanför sig. Skotten slutar 13-4 i Boisfavör och speglar matchbilden väl.

Andra perioden

Den andra perioden kom att bli lite jämnare, men visst var det Bois som höll i taktpinnen och skapade mest och bäst. Dalens bästa chans i perioden kom när Bois hade en avvaktande utvisning. Ett skott från blå hittade faktiskt in, men döms bort då det var en Dalenspelare i målgården och hindrade Malmborg från att rädda. När utvisningen sedan verkställdes så var det istället Bois som skapade, två riktigt kanonchanser hade man. Först var det Jesper Lindén som checkade hårt i anfallszonen, vann pucken några meter innanför blå och bryter sig fram till ett friläge. Avslutet går dock utanför. Sedan vinner Bois en puck bakom mål, passar upp mitt framför mål där Andreas Axelsson skjuter direkt, men Hampus Hedman gör en blixtrande snabb plock. Strax efter Bois blir fulltaliga så är det istället deras tur att få spela powerplay. Där har de inledningsvis lite svårt att etablera spel, men när de väl kom in så osade det katt. Anton Blomberg direktskjuter ett skott i insidan på stolpen, innan Gustav Lindberg några sekunder senare istället visar hur det ska gå till. Han får pucken i tekningscirkeln, tar ett par skär innan han drar in den i klubbhandskrysset till 0-2. Och bara 44 sekunder senare så kommer också 0-3. Bois checkade högt, vilket gav en puck som studsade fram mot mål. Hampus Hedman ska försöka få undan pucken men Oscar Tellström hinner före med en klubbspets och pucken studsar mot det öppna målet innan Hedman i sin iver att få undan den skyfflar in den i eget mål. Bois får en chans till i powerplay med några minuter kvar, då etablerar man snabbt etablerat powerplay, men kommer inte riktigt till de vassa lägena.

Tredje perioden

Inför tredje så gällde det att inte lämna över för mycket initiativ till Dalen så de inte fick syre. Och man inleder också den första halvan av tredje bra, man fortsätter sätta hög press och hålla ihop laget. Sedan får man först ett powerplay, och sedan ett till följt av en ny tvåa för Dalen, vilket gav 5 mot 3 i dryga 20 sekunder. Men man gick ner lite för mycket i tempo och närmare än ett stolpskott kom man inte. Precis efter Dalen blev fulltaliga så var det deras tur att spela powerplay. Ett Dalenpowerplay som inleds med en ny jättechans för Bois genom Jesper Lindén som bryter in på kassen och sånär kan överlista Hedman. Men sedan får Dalen riktigt bra tryck mot Bois kasse, och till slut kan Colton Kalezic sätta en retur. Då fick Dalen bra med syre samtidigt som Bois blev lite ängsliga. Dalen satte hög press och kunde vinna en hel del puckar och få långa anfall. När Bois sedan slarvar och spelar rätt på en Dalenspelare i ett uppspel så ger det ett Dalenläge som de förvaltar till 2-3, Hugo Fransson målskytt. Då återstod knappt fyra spännande minuter, men Dalen kommer trots utplockad målvakt inte närmare än en styrning som Malmborg räddar fint, och ett skott från blå som smiter utanför. Bois bärgar därmed, rättvist måste sägas, tre viktiga poäng mot den serieledaren.

Sammanfattning

Bois gör kanske sina bästa match för säsongen i 50 minuter, med hårt jobb, ligga nära, bra och snabbt passningsspel och kreativt anfallsspel. Att de sedan blir nervösa på slutet kan man ha förståelse för, men det är säkert stärkande att ändå gå segrande ur det till slut. Många var bra idag, Men Jesper Lindén och andrakedjan stack ut positivt, och speciellt roligt att Gustav Lindberg fått det att lossna. Mål i derbyt och nu två nya mål och starkt spel överlag. Även Anton Malmborg gör det bra i en svår match där han inte fick så mycket att göra först, men sedan klev fram i tredje. Av backarna så kanske Simon Svensson ska ha mest cred för sitt uppoffrande försvarsspel där han täckte flera skott på ett bra sätt.

Nu hoppas vi att killarna kan spinna vidare på detta även på lördag, då Tranås ska få besök.