Förlust mot seriesegrarna i säsongens sista match

Junioren Martin Örtengren gjorde en storstilad match mot Borlänge. Foto: Håkan Hagman

Säsongen är nu över för Enköping. Vårettans sista omgång hemma mot Borlänge, som tvärtom jagade seriesegern, förlorades med 2-4.

Redan innan matchen var det klart att Enköping skulle sluta sjua i Vårettan Norra och det var dessutom klart att söndagens gäster i Bahcohallen, Borlänge, skulle gå till slutspel.

Men frågan var om Borlänge skulle vinna serien och gå vidare direkt eller om man skulle komma tvåa och tvingas gå via Play-in.

Det betydelselösa matchen hade således en viss betydelse.

Enköping stretade länge emot riktigt bra mot ett rejält laddat dalalag. Efter en mållös förstaperiod tog hemmalaget dessutom ledningen genom junioren Leo Krantz.

Borlänges replik låter dock inte dröja på sig. Oscar Haaraoja kvitterar till 1-1 bara drygt en och en halv minut senare.

Resterande del av den andra perioden blir tyvärr sönderrykt av utvisningar och det gynnade inte hemmalaget. Borlänge tar ledningen i powerplay genom Charles Eklund och med momentum i matchen kan man gå till periodvilan med en 3-1-ledning sedan Patrik Elfsberg hittat målet blott 38 sekunder före periodvilan.

Kanske en matchavgörande sekvens. Hemmalaget har sedan svårare att hitta tillbaka till det fina spelet man inledde matchen i och gästerna, med seriesegern som morot, tar över matchen.

I ärlighetens namn så är det junioren i hemmalagets kasse som håller nere siffrorna. Martin Örtengren fick ånyo chansen mellan stolparna och han gör en strålande match.

Sedan Joel Myrberg Andersson först ökat Borlänges ledning till 4-1  fastställs slutresultatet till 2-4 när Viktor Burman gör ESK:s sista mål för säsongen bara några sekunder för e slutsignalen.

Enköping slutar som sagt på en sjundeplats och får nu börja arbetet med att bygga inför nästa säsong,

ESK – Borlänge HF 2-4 (0-0, 1-3, 1-1)

Skott: 20-37 (8-9, 7-11,5-17)

ESK:s målskytt: Leo Krantz och Viktor Burman

Blomsterlandets pris: Emil Hälldahl(ESK) och Oliver Norgren (Borlänge)

Publik:  206 st