Jag hoppas på bra stöd imorgon!

Bois tog en bekväm 7-2-seger i semifinal 2 och utjämnade därmed semifinalserien till 1-1 i matcher. Nu väntar två hemmamatcher på onsdag och torsdag, och vill det sig riktigt väl så kan Bois efter dessa matcher säkra en plats i kvalserien till allsvenskan. Men då krävs det två segrar, med start redan imorgon då semifinal tre spelas. Bois tränare Ronny Johansson hoppas på bra publikstöd imorgon, något han beskriver som otroligt viktigt. 

Det blev en 7-2 seger i söndags i semifinal två mot Piteå, och ni vann rättvist men det var kanske lite stora siffror?

– Så var det, vi är effektiva när vi får lägena, men vi är duktiga på att ta oss till lägen också. Visst har de en hel del skott, men vi skjuter när vi får bättre lägen. Det var ändå en ganska klar seger, vi gör det bättre än i lördags och då går vi segrande ur den med.

Vad gör ni bättre?

– Vi har bättre fart, kommer djupare ner så vi får pucken tidigare i banan, då kan vi komma med bättre timing i anfallen och då kommer vi in i zonen med pucken under kontroll, och där är vi starka. Det har varit lite vårt signum komma under våren, att komma samlade med puckinnehav, sedan har vi bra kreativitet i anfallszon.

Ja som du säger, när ni kom djupare så fick ni också till spelvändningarna på ett sätt som ni inte fick i lördags!

– Ja vi blev rakare i spelvändningarna med. Vi kommer med farten vi haft tidigare under våren. I lördags var vi mjukare och mer omständliga i vårt spel, så det var skönt att vi kunde komma tillbaka och göra en bättre match.

Finns det några spelare att lyfta fram?

– Förstalinan skapade otroligt mycket lägen och är väldigt effektiva när lägena dök upp. Fick de läge visade de att pucken skulle in. Sedan spelar Isac (Ohlsson) väldigt stabilt också. Men ingen faller ur ramen.

Du satte ihop förstakedjan med Jesper Lindén, Ludwig Wistén och Oscar Tellström i lördags, då var de bra, men de var som du säger magiska i söndags!

– Det är otroligt skickliga spelare, de fick en match som de var bra i, men i andra var de otroligt bra. Dels är de skickliga var för sig, dels tänker de hockey på liknande sätt. De bjöd på många snygga mål med, det är kul att se.

Nu fick ni spela powerplay också, ni gjorde ett mål på fyra försök. Är det godkänt tycker du?

– Ja 25% är inte dåligt och vi skapar en hel del lägen i powerplayen som inte blev mål också. Vi spelade bra och hade snudd på öppet mål några gånger, det såg bra ut.

En sak som ni ändå hade lite problem med var deras höga press, finns det något sätt att komma ur den än bättre?

– Ja det handlar om att vara snabb ner till pucken och ha klart för sig vad man ska göra med den. Ibland kanske man får spela enkelt med, man behöver inte alltid vara kreativ och hitta blad, även om det är det vi strävar efter givetvis. Men vi var också snabbare ner till puck i söndags, det var en klar förbättring. Sedan ibland blir du fast, så är det, det är svårt att bli 100%-iga, men vi gjorde det betydligt bättre än under lördagen.

Tycker du att ni kom upp i nivån ni vill hålla nu?

– Ja vi höll en bra nivå, visst kan man göra allting lite bättre, men det är sällan allting klaffar. Men vi kommer samlat genom mittzonen och släpper på blad eller så kan vi bära in pucken, precis som vi vill göra.

Vad gör att ni vinner?

– När vi kommer upp på den nivån vi spelade, så är vi ett lite bättre lag än Piteå helt enkelt och då vinner man matcherna. Det finns lite mer att ta på ändå. Vi har visat hela våren att vi är svårslagna och kan vi komma upp i den nivån igen och igen så blir vi svårslagna.

Nu får ni klara er utan Jesper Lindén i två matcher. Vad betyder det för laget?

– Det är ett tungt avbräck givetvis, han är en viktig kugge i laget, så visst blir det kännbart. Men vi är breda, så andra får fylla luckan, men visst är det kännbart. Sedan har vi visat under våren att vi inte står och faller med en eller två spelare, vi kommer lösa det ändå.

Nu tvingas du ändra i formationerna…

– Ja det blir lite småjusteringar. Jag vill försöka hålla på formationerna så gott det går, för jag tror man blir bättre när man blir mer samspelta, men lite måste vi ju ändra.

Hur är skadeläget i övrigt?

– I övrigt är det full trupp.

På vägen hem fick fyra av killarna hoppa av och spela J20-match!

– Ja de fick kliva av i Örebro och sedan åka med till Norrköping för match med J20 mot Hästen. De gjorde en bra insats och det var en väldigt viktig seger för killarna och för hela föreningen. Men de såg pigga ut idag på träningen, de är tränade för att orka mycket. Sedan tränar vi kanske inte stenhårt just nu heller, det är mest för att hålla igång kropparna.

Gör du några justeringar i spelet nu när du sett hur Piteå spelar?

– Inga större. Nu har vi mött Piteå och vet vad de går för, Piteå kanske ändrar något, det får vi vara beredda på, men vårt spel håller bra, det är mer att motståndarna får anpassa sig efter oss.

Nu väntar två matcher på hemmaplan vad betyder det?

– Det betyder mycket! Jag hörde det sålts betydligt mer biljetter till morgondagen än tidigare under slutspelet, och det gör stor skillnad. I Piteå så var det rätt tyst, men nu med bra drag på läktarna så blir det en extra boost i ryggen. Så jag hoppas på bra stöd imorgon och på torsdag!

Av: Krister Holm

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd