Stark upphämtning, men grymt slut

Bois gjorde en grym upphämtning i gårdagens match när man de sista fem minuterna hämtade upp 0-3 till 3-3 och fick till en förlängning. En förlängning som varade nästan till femte perioden var färdigspelad, men då avgjorde Piteå i spel fem mot fyra till 3-4 (0-1,0-1,3-1,0-0,0-1). Därmed så måste Bois vinna kvällens match mot Piteå för att tvinga fram en femte och avgörande match. Bois tränare Ronny Helander hade både ris och ros att dela ut dagen efter matchen. 

Det blev förlust efter nästan fem perioders spel, hur är känslan så här dagen efter?

Naturligtvis var det ett tråkigt avslut på matchen, jag tycker inte vi kommer upp i nivå i första halvan, men vi gnuggar på och lyfter spelet, men så får vi en riktig käftsmäll med 3-0 till dom. Men vi fortsätter kriga på bra och kommer ifatt bra. Sedan i sudden är det chanser åt båda håll, sedan får vi två billiga utvisningar som de får läge på och gör mål på tyvärr.

Det måste kännas tungt!

Det är klart det är, känslan var att vi skulle vinna efter den starka upphämtningen, men samtidigt är det moralstärkande att visa att vi aldrig ger upp.

Jag såg att du stannade och pratade länge med domaren efter matchen…?

Ja jag tycker att domarnivån är otroligt upp och ner, vissa gånger kan de brotta ner en spelare, andra får de inte lägga ut klubban ens. Jag vill ha en jämnare nivå så det blir lättare att för spelarna att hitta nivån man ska hålla. Som Otto Henell som blir nerbrottad, i jämförelse med det så känns Simon otroligt billig. Men så är det, det inget att göra något åt. Jag kan köpa om det blir fel, det gör vi och spelarna med, men då får de ju erkänna det och inte stå på sig att de gjorde rätt. Men det är som det är, det är bara att rätta sig efter och inte lägga mer fokus på det.

Finns det spelare att lyfta fram?

Det är ett gäng som spelar mycket, Ludwig Wistén spelar otroligt bra matchen igenom., Isac (Ohlsson) ger oss chansen att vinna. Broeng är stabil och lugn med pucken. Men vi slarvar för mycket med passningsspelet i början. Men det blev bättre och det är en styrka och kunna lyfta spelet under matchens gång och det är en styrka att vi kan hämta ikapp ett stort underläge. Jag tycker alla visar att de vill vara med och spela.

Var det den svaga starten som fällde er?

Ja vi gav dem ett målmässigt övertag genom att inte vara noggranna nog, vi behöver vara mer påkopplade än vi var idag, för när vi är det så skapar vi lägen. Jag skulle vilja ha lite mer nerlägg på kassen, och att vi inte söker bättre lägen hela tiden, det blir lite för mycket pass. Det ska vi försöka ändra på idag.

Hur är skade- och sjukdomsläget?

Alla som var med igår är med idag med. Jag träffade några spelare och det såg förhållandevis piggt och fräscht ut. Så det blir samma lag plus att vi tar upp Alex Fält för att få full roster.

Var det något i Piteås spel som överraskade?

Vi vet vad vi ska möta, de kommer ner och vill spela långa anfall på oss, och de har några skickliga och kvicka forwards, vi ska försöka sätta tidig press när de kommer in i zonen och inte bjuda på lägen så de kan komma i fart. De får gå i ledning och då spelar de enkelt, och det var inget som överraskade, vi hade koll på deras spel, det är våran insats som är för svag.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd