Henze matchvinnare när ESK tog viktig seger i Falun

Lukas Henze stod för två mål under ordinarie tid och blev sedan enda målskytt i straffläggningen när ESK besegrade Falun. Foto: Håkan Hagman

Lukas Henze blev stor matchvinnare för sitt Enköping  när han på egen hand såg till att vända 0-2 till seger 3-2 i onsdagens viktiga toppmöte mot Falu IF. Han gjorde både målen i ordinarie tid och blev sedan enda målskytt i straffläggningen.

I en haltande tabell var matchen i Lugnets ishall i Falun mellan tvåan Falu IF och trean Enköping ett toppmöte i Hockeyettan Norra Vår.

Och den för playoffstriden så viktiga ”sexpoängsmatchen” blev också en jämn historia, där det krävdes straffar för att kora Enköping till en 3-2-segern

Enköping har dock lagt sig till en ful ovana att släppa motståndarna till flera måls överläge i den första halvan av matchen, något som kostat många värdefulla poäng på de senaste matcherna.

Så gjorde man även den här gången, där Falu fick gå ifrån till 2-0 med drygt halva matchen spelad.

Återigen stod ESK dock för en fin återhämtning och den här gången var den signerad matchens stora gigant Lukas Henze.

Med två snabba mål från hans klubba inom loppet av blott en minut och 55 sekunder strax innan andra perioden var över, så var det plötsligt kvitterat till 2-2.

Viktiga mål i en sekvens i matchen där ESK spelade aningen håglöst och såg ut som ett slaget lag.

Med likaläge inför den sista perioden så blev tredjerundan också så jämna och spännande som man kan förvänta sig. Det utvecklades till en kamp där lagen bytte chanser med varandra, men där båda målvakterna får visa sin klass och fredar sina mål mot flera påhälsningar.

Något mer mål blev det inte under ordinarie tid, som alltså slutar 2-2

Under övertidsspelet får Falu en jättechans att avgöra när man tilldöms en straff, men den räddar ESK-målvakten Viktor Andersson ganska enkelt.

Matchen går till straffar där Viktor Andersson räddar två och tar hjälp av målramen i en tredje, samtidigt som Lukas Henze blir stor matchvinnare som enda målskytt i straffläggningen.

Resultatet innebar att Enköping nu återtog andraplatsen bakom serieledande Strömsbro. Notera att tabellen dock haltar fortfarande och det är oerhört jämnt mellan lagen i toppen.

I helgen har ESK dubbla hemmamatcher, mot Kalix och mot Clemensnäs, och i båda matcherna bjuder ESK:s sponsorer på fri entré.

Falu IF – ESK Hockey 2-3 eft str  (1-0, 1-2, 0-0, 0-0, 0-1)

Skott: 41-36 (13-11, 14-13, 11-9, 3-2, 0-1)

ESK:s mål: Lukas Henze 3