Vass strid om playoffplatserna i norra vårserien

Det ser ut att bli en rysaravslutning på Hockeyettan Norra Vår där fem lag i nuläget krigar på millimetern om de tre playoffplatserna. Lördagens match i Bahcohallen mellan Enköping och Kalix är en viktigt ”sexpoängsmatch” för båda lagen.

Mellan Enköping på andraplatsen och tabellsexan Kalix skiljer det endast två poäng, men notera att Kalix då har en match mindre spelad.

På tabellplaceringarna däremellan ligger Clemensnäs (som ESK möter hemma redan på söndag), Borlänge (som ESK möter borta nästa onsdag) och Falu IF. Alla fem alltså inom blott två poäng!

Med start på lördagen har ESK med andra ord en rad viktiga så kallade ”sexpoängsmatcher”, dvs att det är viktigt att vinna tre poäng samtidigt som motståndaren missar att ta tre poäng.

Förre mötet uppe i Kalix kunde ESK vinna med 6-3 där man lade grunden till segern i en lyckad andraperiod, Dessvärre har ESK:s spel sedan dess hackat och man har åkt på flera tunga poängtapp.

Kanske var vändningen 0-2 till seger 3-2 borta mot Falun i onsdags en vändning?

Viktiga lagkaptenen och poängsprutan Tim Friberg har saknats på sistone på grund av en förkylning men man hoppas att han nu är åter och kan leda laget.

I Kalix är det två amerikaner som toppar poängligan. Mack Keryluck och Conner Jean har tillsammans noterats för 47 poäng hittills den här säsongen.

Nu i transferfönstret har man också värvat spelare från Uppland, då Gimo-bördiga talangen Albin Säteri värvats in från Tierp i Hockeytvåan.

Laget kommer från en stark 5-0-seger borta mot Örnsköldsvik.

I helgens båda matcher, mot Kalix på lördagen och mot Clemensnäs på söndagen, är det fri entré tack vare ESK:s sponsorer. Det är också gratis att reservera sin numrerade sittplats, vilket görs på länken nedan.

 


ESK Hockey – Kalix HC
Bahcohallen
Lördag 3 februari kl 16:00

Matchen har fri entré och det är också gratis att reservera en numrerad sittplats.
Reservera sittplats här >>

 

LIVESÄNDNING

   Matchen sänds live med kommentator på följande plattformar:

Hockeyettan Live >>
Enköpings-Posten >>