Välbesökt ceremoni när ESK hissade legendarernas tröjor

Det blev en välbesökt ceremoni när Enköping hyllade sina legendarer Andreas Lindquist och Andreaz Persson genom att pensionera deras tröjnummer och hissa tröjorna i Bahcohallen i samband med lördagens match mot Surahammar.

Andreas Lindquist och Andreaz Persson har tillsammans spelat nära 1000 matcher i ESK-dressen under totalt 14 raka säsonger var. Alla av dem i Hockeyettan utom deras respektive första säsong i klubben, där båda två var med i det laget som såg till att man laget avancerade från tvåan och upp i ettan.

Ordförande Fredrik Laurin inledde ceremonin med att hälsa alla välkomna varpå klubbens tidigare sportchef, den framgångsrika Håkan Karlsson, fick hålla ett känslofyllt tal.

Den nuvarande sportsligt ansvariga i styrelsen, Fredrik Lindberg, fick sedan kort tacka dem båda. Fredrik var ju tränare under klubbens mest framgångsrika säsonger, där Persson och Lindquist var två av dom bärande spelarna.

Båda legendarerna fick sedan avrunda med att tacka alla involverade under karriären och det är nog många som håller med om det som Andreaz Persson avslutade sitt tal med, att ESK kanske inte varit där man är idag om inte Håkan Karlsson funnits i klubben.

Lite bilder från ceremonin:

Håkan Karlsson, ESK:s förre sportchef, längst till vänster. Bredvid honom Andreas Lindquist, Andreaaz Persson och Fredrik Lindberg som numera är klubbens sportsligt ansvariga i styrelsen men tidigare flerårig tränare för de två legendarerna.