Bois nollade Dalen efter stark insats

När det var som viktigast så klev Bois fram och gjorde sin bästa insats på väldigt länge. Det gav en solklar 4-0-seger (2-0,2-0,0-0) mot tabellfyran Dalen i en match där Bois både var ett och två nummer större. Därmed så avancerar Bois till en sjätteplats i tabellen, men det är fortfarande bara två poäng ner till niondeplatsen och missat slutspel.

Att Bois var påkopplade i afton märktes redan från första nedsläpp. Det var full fart i skridskoåkningen, det var resolut spel i närkamperna och man spelade enkelt när det behövdes och mer kreativt när läge fanns för det. Så fick man också en riktig kanonstart. Förstakedjan var inne och satte snurr i anfallszonen, och Ludwig Wistén kan bryta in i mitten av isen, droppar den bakåt mot Jesper Lindén som släpper pucken till en framstormande Anton Blomberg som bombar upp pucken rätt upp i klubbhandskrysset. Och bara 43 sekunder senare så är det fortsatt förstakedjan som trycker på och skapar flera chanser, innan till slut pucken hittar in till Oscar Tellström mitt framför mål. Olof Glifford i Dalenkassen räddar förstaskottet, men returen är han chanslös på och det var 2-0. Efter det tar Dalen time out, och efter det jämnar spelet ut sig. Dalen får sina första riktiga anfall i matchen och skapar först ett bra läge som Sandberg gör en fin räddning på, och lite senare också ett två mot ett-läge som Sandberg först räddar, men returen letar sig in. Dock så dömer domare Thomas Jatko bort målet för spelare i målgården. Bois har också sina lägen, bland annat en styrning precis framför mål som Glifford räddar och ett friläge för Ludwig Wistén som fintar bort målvakten men pucken studsar retligt över klubban när han ska lägga in 3-0-pucken.

Den andra perioden är det Bois för hela slanten egentligen. Man parkerar långa stunder i Dalenzonen och Dalenspelarna får mest åka och byta när de får ut pucken, någon kraft att skapa egna anfall finns inte. Men så får Dalen spela 5 mot 3 länge, men inte ens då lyckas man skapa något riktigt hett. När sedan Bois strax efter gör 3-0 så känns matchen avgjord. Det är Jesper Lindén som serveras en genialisk passning av Ludwig Wistén som med ryggen mot mål skjuter in en stenhård isare in franför mål rätt på klubbladet på Lindén som bara stöter in 3-0-pucken bakom en chanslös Glifford. När Bois sedan får chans att spela powerplay så kommer också fyran. Denna gång är det Joel Thulin som från bakom mål hittar en framstormande Jesper Lindén som från nära håll sätter den högt på plocksidan. Det kunde varit fler mål för ett riktigt påkopplat Mariestad i perioden men det stannar där.

Den tredje perioden var den minst händelserika. Bois håller dock i taktpinnen och ser till att Dalen aldrig får riktigt något tryck att bygga på, och Sandberg har en riktigt lugn avslutning på matchen. Bois har några vassa lägen, närmast är Jesper Lindén som krutar på ett direktskott i powerplay, pucken letar sig in under armhålan på Glifford, men en Dalenspelare räddar pucken på mållinjen och kan rensa undan den. Matchen slutar därmed 4-0.

En riktigt stabil och bra insats, där man stängde ner defensiven  på ett riktigt bra sätt samtidigt som man visade upp ett annat självförtroende och flyt i anfallsspelet än vad man sett på ett tag. Förstakedjan med Lindén-Wistén-Tellström var riktigt bra, men alla kedjor bidrog och ska ha cred för sin insats. Dessutom roligt att se Roman Semjonov göra sina först byten i Boiströjan sedan återkomsten. Han såg till att spela enkelt och att komma in i det, detta var ändå hans första match på över ett år, och han gjorde verkligen inte bort sig.

Nu ska det bli spännande att se vad Bois kan förmå mot Halmstad, ett lag man gjorde en riktig plattmatch emot senast. Det är fortsatt riktigt tajt runt strecket, och varje poäng kommer vara viktig när det summeras.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd