Eftersnack: Mörrum-Tyringe 0-2

Seriens målfarligaste lag lyckas inte spräcka nollan hemma mot Tyringe, som vinner i Jössarinken med 2-0. Med bara två matcher kvar att spela får Mörrum nu svårt att nå den eftertraktade tredjeplatsen, även om chansen fortfarande finns.

”Jag är jättebesviken över resultatet. Vi visste att vi skulle möta ett desperat Tyringe, och vi kan inte matcha dem alls. Vi är tunna och klena och kommer inte in framför mål. Tyringe är helt enkelt bättre än oss över 60 minuter”, säger Mörrums tränare Richard Melkersson.

Tyringes tränare Pelle Svensson säger så här:

”Vi genomför matchen på ett exemplariskt sätt. Vi visste att vi möter seriens målfarligaste lag, och ville krympa ytorna så mycket det bara gick. Det fungerade väldigt bra. Jag är enormt stolt över grabbarnas insats idag”.

På onsdag, samtidigt som Mörrum möter Huddinge på bortaplan, åker Tyringe till Småland för match mot Alvesta.

”Vi hoppas att Pelles gäng hjälper oss lite i den matchen”, säger Richard Melkersson.

Tyringe tog ledningen i första perioden när Heikki Harju petade in en retur bakom Martin von Schoultz. I andra perioden var hemmalaget nära att kvittera vid ett flertal tillfällen. Bland annat hade Marcus Ahlzén ett skott i undersidan av ribban. Men istället för utjämning utnyttjade gästerna ett kontringsläge i inledningen av tredje perioden och satte 2-0. Mörrum fick chansen i powerplay i slutet men lyckades inte få in pucken bakom Tyringes målvakt Anton Svensson som storspelade och höll nollan.

Mörrums lagkapten Linus Björk gjorde sin 200:e tävlingsmatch i Goisets tröja.

Bengt-Anders Bornéus (tidigare Svensson) var Kvällens Goisare och hälsade publiken välkommen till Jössarinken.

Highlights Mörrum – Tyringe 17 Februari (hockeyettan.se)

Mörrum Hockey-Tyringe SoSS 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Tyringe: Heikki Harju, Robin Ericsson. Skottstatistik: 29-24. Publik: 395.

» J20 förlorar en grinig match borta mot Krif Hockey, som övertar serieledningen och är tre poäng före Mörrum och Glimma. Goiset har två matcher kvar att spela.

Krif Hockey-Mörrum Hockey 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)
Krif: Isaac Liljeström 2, Noah Pålsson, Olle Svensson. Mörrum: Kimi Harju. Skottstatistik: 28-17. Publik: 70.

» U16 föll på mållinjen i jakten på en kvalplats till SM-slutspelet. Mörrum, som var spelledigt idag, hade behövt hjälp av Karlskrona, som mötte Hanhals på bortaplan. Hanhals vann dock med 5-1 och knep förstaplatsen. Trots den snöpliga avslutningen har Goiset gjort en magnifik säsong, och med god marginal säkrat spel i landets högsta serie även till hösten!